Espinàs, Palau i Fabre, Fontserè, per molts anys!

  • VilaWeb va celebrar l'aniversari d'aquests creadors amb unes pàgines especials, fetes amb la participació dels lectors

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 7 de març de 2007 l’escriptor Josep Maria Espinàs va arribar als vuitanta anys. Era una oportunitat de tornar-li una part de l’estima demostrada als lectors amb els seus llibres, articles i cançons durant dècades. En un vídeo vam recollir les felicitacions d’alguns amics de moltes èpoques de la vida de Josep M. Espinàs (l’escriptor Màrius Serra, el músic Lluís Llach, la restauradora Carme Ruiz, el periodista Josep Martí Gómez, la periodista Patrícia Gabancho, l’escriptor Albert Sáchez Piñol, l’editora Isabel Martí, l’arquitecte Oriol Bohigas i l’ex-conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras, l’ex-responsable de Concèntric Roser Domingo). També vam invitar els lectors a felicitar-lo: centenars de lectors li van escriure i nosaltres li’n vam lliurar les missives uns quants dies després. L’Espinàs, tot un senyor, va visitar la redacció de VilaWeb (llavors encara érem al carrer de les Tàpies) i va portar una carta d’agraïment a tots els lectors que li havien escrit.

Al cap de poques setmanes, el 21 d’abril de 2007, Josep Palau i Fabre, el poeta alquimista, assagista, dramaturg, traductor i gran especialista de Picasso, féu noranta anys. En homenatge, vam publicar un vídeo cada dia d’aquella setmana, amb un poema o fragment de la seva obra, dit per gent vinculada a la seva trajectòria personal i professional: Lloll Beltran, Josep Pedrals acompanyat del guitarrista Albert Sagrera, Montserrat Abelló, Perejaume i Hermann Bonnín. En l’especial, també hi havia uns quants enllaços sobre ell.

Un any abans, el 9 de setembre de 2006, ja havíem dedicat una pàgina especial al cartellista Carles Fontserè, també en ocasió del seu norantè aniversari, i vam donar als lectors de VilaWeb l’oportunitat de felicitar-lo. Vam rebre més d’un centenar de missatges. L’especial incloïa, així mateix, un vídeo sobre la seva trajectòria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any