Gràcia rellança la consulta del 10 d’abril a Barcelona

  • En un cap de setmana un 33,57% dels graciencs voten anticipadament

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La marató de recollida de vot avançat que s’ha fet a Gràcia aquest cap de setmana ha tingut una participació rècord del 33,57%. S’han recollit 13.181 vots; d’aquests, 830 eren de ciutadans no censats a la vila de Gràcia. Per tant, del cens d’electors de la vila (35.931), els 12.062 vots graciencs corresponen a un 33,57%, una xifra que supera de llarg la participació del barri de la Barceloneta (20%) i que ahir al vespre va desfermar l’eufòria dels organitzadors.

Aquests resultats són considerats un èxit rotund per l’organització, tenint en compte la tònica de participació a les altres poblacions grans, i al fet que Barcelona és, de llarg, la ciutat amb més habitants i més complexa del país.

‘És un somni en construcció; fa venir vertigen i imposa contenció, tot alhora’, va dir el portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch. També va valorar-ho com un pas endavant, perquè s’han superat els resultats obtinguts a la Barceloneta el mes de desembre i perquè representa un gran impuls a la consulta del 10 d’abril. ‘Si tinguéssim mitjans, batríem rècords a tot arreu’, va reblar.

Va recalcar, això sí, que els resultats de Gràcia no eren aplicables mecànicament a la resta de la ciutat. En el cas de Gràcia, el teixit associatiu ha estat decisiu i els recursos invertits han estat adequats: en aquesta marató hi han col·laborat desinteressadament 327 voluntaris, en bona part veïns de la vila, que han tingut cura de les taules de vot. També hi han acudit voluntaris de Barcelona Decideix, vinguts de tots els districtes de la ciutat, i fins i tot de fora del municipi.

Més vots que a qualsevol altre partit

L’organització va voler donar encara més valor a la recollida de vots comparant les xifres gracienques d’aquest cap de setmana amb les de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, del mes de novembre: els vots obtinguts, entre ‘sí’ i ‘no’, superen els de qualsevol partit polític, i equivalen a la suma conjunta de vots dels dos partits més grans, CiU i PSC. També tripliquen la suma total de vots dels partits que es declaren independentistes per programa, o sigui ERC, SI i RCat. I multipliquen per quatre els vots que han convertit Jordi Hereu en el candidat a la batllia de Barcelona.

Durant el cap de setmana han passat per les urnes polítics de partits diversos: Joan Carretero (Reagrupament), Jordi Portabella (ERC), Ramon Tremosa (CiU), Assumpció Lailla (UDC) i Emili Valdero (SI).

L’organització va anunciar ahir la realització d’una altra jornada intensiva de vot anticipat, aquest cop al districte de Nou Barris, prevista per al 12 de març.

Mas diu que ‘molt probablement’ votarà a la consulta del 10 d’abril

Ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, va dir en una entrevista al diari Avui: ‘La cosa més probable és que vagi a votar’ en la consulta independentista del 10 d’abril. ‘Tinc ganes de votar, però he de trobar la manera que s’entengui que qui vota és un ciutadà com qualsevol altre.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any