La Generalitat reclama a ACPV que pagui una multa de 600.000 euros

  • Si no ho fa, li podrien embargar els béns i comptes · ACPV acusa el govern d'atac sense precedents a una associació cultural

VilaWeb
Redacció
10.02.2011 - 12:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat Valenciana ha imposat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que pagui abans del 20 de març els 600.000 euros de multa per negar-se a tancar tres repetidors que permetien l’emissió de TV3 al sud del país. ‘Aquests tres repetidors van ser precintats pel govern, però com que nosaltres van negar-nos a tancar-los, se’ns va imposar una multa per cadascun d’ells. La primera, de 127.000 euros, la pagàrem a l’octubre’, explica el portaveu d’ACPV, Toni Gisbert, que diu que ara la Generalitat vol que l’entitat pagui les dues multes pendents, que sumen 600.000 euros, de cop. Per això acusa el govern de Francisco Camps de tenir una actitud bel·ligerant amb ACPV i retreu que no accepti un pagament fraccionat de la multa.

En un comunicat, ACPV explica que ‘va presentar en el seu moment recurs a les dues ordres de pagament, però la darrera resolució de la Direcció General de Tributs de la Conselleria d’Hisenda de la Generalitat Valenciana ha posat fi als nostres recursos de manera definitiva, i ha ens ha imposat la data del proper 20 de març com a límit per a fer efectiu el pagament del total de les dues multes pendents’.

‘Ara haurem de cercar solucions’, diu Toni Gisbert. L’entitat no té els diners, i per això cercarà la manera d’aconseguir-los. Si no paga la multa, a banda que el deute s’augmentaria en un 20%, l’entitat no podria rebre cap ajut públic, ja que passaria a ‘no estar al corrent amb l’administració pública’. A més a més, si no pagués abans de 50 dies, se li embargarien els béns i comptes.

Per tot plegat, ACPV denuncia:’El govern valencià no només no ha atès les reiterades crides fetes pel govern de Catalunya per arribar a un acord de reciprocitat entre Canal 9 i TV3, ni ha mostrat cap respecte cap als 651.650 signats de la ILP Televisió sense Fronteres, sinó que ha continuat la seua ofensiva judicial i de càstig econòmic contra ACPV, en el que és un cas d’atac a una associació cultural sense precedents’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any