Desnonen una família a Vic amb una intervenció contundent de la policia

  • Prop d'un centenar de persones s'havien concentrat davant del pis per evitar-ho

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.02.2011 - 14:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimecres al matí el jutjat de Vic, amb l’ajut de la policia, ha desnonat una família del seu habitatge del passeig Pep Ventura de Vic, a petició del Banc Santander, que el reclamava en execució de la hipoteca. Al lloc dels fets s’hi havien concentrat prop d’un centenar de persones en senyal de protesta que han estat desallotjats pels Mossos d’Esquadra davant la presència de nombroso mitjans de comunicació.

La Plataforma per el Dret a l’Habitatge d’Osona va fer dimarts una crida per fer un acte de protesta contra el desnonament d’aquesta família, amb dos fills, el pare a l’atur i la mare embarassada de vuit mesos, que no tenen on anar a viure. Aquest dimecres al matí, un grup nombrós de persones i molts mitjans de comunicació s’han presentat davant del número 8 del passeig Pep Ventura. Els agents judicials, que hi han anat cap a les 10, han requerit l’ajuda dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal. Els Mossos finalment han arrossegat els manifestants que impedien l’entrada dels agents judicials a l’habitatge. Mes tard, amb la col·laboració d’una dotació d’antiavalots, han desallotjat la famíla del pis: la dona ha estat traslladada amb ambulància a l’Hospital General de Vic i el pare i un nen els han dut a les dependències judicials. L’altre fill, que era a l’escola, ha estat acollit al migdia per membres de la Plataforma que encara eren davant de la casa.

Segons fonts de la Plataforma per el Dret a l’Habitatge d’Osona, l’actuació ha estat irregular, i no s’havia fet mai d’aquesta manera, ja que la utilització de la policia hauria d’haver requerit una nova ordre judicial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any