Dimiteix la cúpula del partit de Mubàrak

  • La cadena al-Arabiya nega que Mubàrak hagi abandonat la presidència del PND · Els opositors continuen aplegant-se a la plaça Tahrir, reclamant la sortida de Mubàrak

VilaWeb
Redacció
05.02.2011 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cúpula del partit governant a Egipte, el Partit Nacional Democràtic, ha dimitit en bloc, però Hosni Mubàrak continua dirigint-lo. La cadena al-Arabiya ha desmentit la informació que havia avançat aquesta tarda, segons la qual Mubàrak havia abandonat el càrrec en el partit. Tot amb tot, el seu fill, Gamal Mubàrak, ha deixat de ser el cap del comitè polític del PND i Safuat al Sharif, un home molt pròxim a Mubàrak, la secretaria general. El senador Hosam Badrawi, considerat de l’ala liberal del partit, ocuparà ambdós càrrecs. Mentrestant, continuen les protestes al carrer dels opositors al règim, tant al Caire com a Alexandria, que reclamen la dimissió de Mubàrak.

Les protestes continuen, tant al Caire, amb milers de manifestants concentrats a la plaça Tahrir, com a Alexandria, on hi ha deu mil manifestants concentrats davant de l’estació de tren Sidi Gaber.

Però, malgrat les protestes, el primer ministre Ahmed Shafiq, ha declarat en una conferència de premsa emesa per la televisió estatal, que l’estabilitat anava tornant al país i que el govern s’obria a parlar amb els opositors per a fer les reformes constitucionals que calguessin. El vice-president egipci, Omar Suleiman, i Ahmed Shafiq parlaran amb els partits al-Wafd i Al-Tajammu, a més dels Germans Musumans.

Ahir un ‘comitè de savis’, format aquesta setmana a proposta dels joves que han liderat la protesta contra Mubàrak, ja es va reunir amb Suleiman i amb Shafiq, i els han proposat que Suleiman assumeixi tot el poder, inclòs el del president. La voluntat d’aquest comitè és que sigui un dels homes forts del règim amb autoritat sobre l’exèrcit i els serveis de seguretat i intel·ligència qui dirigeixi la transició que reclamen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any