Govern, sindicats i patronal espanyols solemnitzen el pacte contra la crisi

  • La negociació entre els agents socials i el govern ha estat llarga i sota amenaces constants de vaga general i de reformes encara més dràstiques

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.02.2011 - 13:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pacte social tan cobejat pel govern espanyol ja és una realitat. L’han signat els sindicats majoritaris (CC OO i UGT) i les patronals (CEOE i CEPIME), i aquest migdia s’ha solemnitzat en un acte al palau de la Moncloa, a Madrid. Zapatero necessitava aquest ‘punt’ per poder enviar un missatge d’unitat en les reformes socials i econòmiques, que propugna, per a superar la crisi financera i econòmica a l’estat.

El govern espanyol va informar ahir que havia tancat l’acord social amb els agents socials, després d’una reunió dilluns que va durar prop de sis hores. En aquella reunió, hi van participar els ministres de Treball i d’Indústria, Valeriano Gómez i Miguel Sebastián, respectivament, i la direcció de cadascuna de les quatre organitzacions el van ratificar ahir. El pacte inclou la reforma de les pensions i els principis bàsics de la negociació col·lectiva i d’una política activa d’ocupació.

Pla de xoc per a crear ocupació juvenil i desocupacional de llarga durada

Un altre dels punts importants del document és la creació d’un pla de xoc per a crear ocupació de llarga durada per als joves i els qui no tenen feina. El govern espanyol bonificarà els contractes d’aquests dos col·lectius amb una reducció de la quota de la Seguretat Social durant el primer any de vigència del contracte. Els contractes han de ser de nous llocs de feina indefinits o, si més no, de sis mesos de durada. I la reducció de la quota serà del 100% si fa el contracte una empresa de menys de dos-cents cinquanta treballadors, i del 75% si el fa una empresa amb més treballadors. D’entrada, el pla solament vigirà durant un any, però els signants el podran prorrogar sis mesos més.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any