Bromera comença a celebrar els 25 anys

  • Demà es presentarà l'edició revisada de 'L’últim roder' de Josep Franco, la primera novel·la publicada per l'editorial d'Alzira

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El gener del 1986 va nàixer a la ciutat d’Alzira Editorial Bromera, gràcies a l’editor Josep Gregori. I va nàixer amb la publicació de ‘L’últim roder‘, de Josep Franco. Gregori la va encertar: aquesta novel·la juvenil de bandolers es va convertir ben aviat en un ‘best-seller’ i ja se n’han fet 32 edicions i se n’han venut més de 75.000 exemplars (segons dades de l’editorial). Però l’aventura de Bromera no es va aturar amb el primer títol: vint-i-cinc anys després Bromera és la primera editorial valenciana i una de les primeres del país. Aquesta setmana començarà la celebració del primer quart de segle amb la presentació d’una nova edició de ‘L’últim roder’ revisada per l’autor i amb una introducció de Salvador Bataller.

Les dades de Bromera són contundents: avui té quaranta col·leccions, uns 1.200 títols publicats i 6.500.000 exemplars venuts. A més, ha establert els Premis Ciutat d’Alzira (com més va, més eixamplats), ha constituït la Fundació Bromera pel Foment de la Lectura, sobretot entre els més joves, edita dues publicacions (L’Illa i TXT) i és pionera a la xarxa i en el llibre digital. Bromera és un dels tres peus d’Edi.cat, la primera plataforma de creació i de comercialització de llibres electrònics en català.

Bromera no ha volgut avançar de moment el programa dels vint-i-cinc anys, amb la idea de donar la màxima importància a la presentació de la reedició del primer títol del seu catàleg, ‘L’últim roder’ (en podeu llegir els dos primers capítols, pdf).

Josep Franco (Sueca, 1955) és un dels noms més notables de la cultura i de la literatura valencianes. Es va iniciar a primers anys vuitanta en la literatura. Ha publicat narrativa per a adults i per a joves, ha escrit teatre i llibres de text i ha fet una labor de de traductor important. Franco creu que es escriptors han de ser polifacètics, que han de saber fer qualsevol cosa relacionada amb la paraula.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any