Laporta: ‘Els valencians ens heu donat l’empenta necessària’

  • Solidaritat es presenta a València davant 400 convidats

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.01.2011 - 13:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solidaritat per a la Independència (SI) ha omplert amb 400 convidats  l’Hotel Astòria de València on ha presentat el seu projecte polític. Abans de la trobada s’ha donat la benvinguda als quatre diputats catalans i posteriorment s’ha donat pas a les intervencions de Josep Guia, Isabel Clara Simó, Antoni Strubell, Núria Cadenes, Uriel Bertran, Alfons López Tena i Joan Laporta. Laporta ha dit que els valencians li van donar ‘l’empenta’ per a fer Solidaritat i ha reconegut la importància del pas donat. També ha dit que el projecte que representa no va contra ningú. Alfons López Tena en la seva intervenció ha fet referència a Guillem Agulló, els pares del qual eren a la sala i Uriel Bertran ha saludat les persones que voten a Terrassa en la jornada de les consultes per la independència. L’acte es podia seguir des del twitter del PSAN.

Després de l’acte s’ha fet un dinar en el en el transcurs del qual penyes barcelonistes valencianes han fet un homenatge a Joan Laporta per la seva gestió com a president del Futbol Club Barcelona.

Joan Laporta reivindica la voluntat agregadora de la formació en la seva expansió al País Valencià (vegeu l’entrevista, en vídeo). I respon al temor de més fragmentació d’un espai polític que tendeix a polaritzar-se entre el PP i el PSPV: la seva voluntat és d’agregar forces per a anar construint un estat o una confederació de Països Catalans.

La implantació de Solidaritat al País Valencià comença a definir-se. Després de l’acte d’avui, la formació tindrà una seguida de reunions territorials per a enquadrar les adhesions i decidirà si presenta llistes en alguns municipis i una candidatura a les corts. És previst que la coordinadora de Solidaritat del País Valencià es defineixi a final de febrer.

Aquest és el tercer acte de SI en territori valencià, després d’un míting a Vinaròs el passat mes d’octubre i de la visita dels ara diputats Uriel Beltran i Alfons López Tena al tradicional Aplec del Puig, que organitza el PSAN.

Trenta militants de l’extrema dreta han intentant manifestar-se contra Laporta, però la policia els ho ha impedit de forma contudent. Cinc d’ells han estat retinguts per la policia dins l’hotel mateix quan han intentat acostar-se a Laporta quan aquest hi entrava.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any