El govern català aprova el polèmic nomenament de Joan Pluma

  • El fins ara regidor socialista a Girona ocuparà la direcció general de Patrimoni Cultural

VilaWeb
Redacció
18.01.2011 - 16:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat ha nomenat un 80% dels alts càrrecs, segons que ha anunciat avui el portaveu de l’executiu, Francesc Homs. Avui s’ha aprovat el nomenament de trenta alts càrrecs, entre els quals hi ha els de Sixte Cambra com a president del Port de Barcelona; el del socialista Joan Pluma com a director general de Patrimoni Cultural; el de Joan Aregio com a director del Servei Català del Trànsit i el d’Iván Tibau com a secretari general de l’Esport.

‘Es pot comprovar que hi ha una alta professionalitat, una notable transversalitat des del punt de vista de les sensibilitats del país i que no hi ha cap mena de sectarisme’, ha explicat Homs, en referència indirecta al polèmic nomenament del fins ara regidor socialista a l’ajuntament de Girona i vice-president de la Diputació, Joan Pluma.

És previst que l’ajuntament de Girona accepti avui en un ple extraordinari la renúncia de Pluma. La cartera que ocupa, la d’Urbanisme, passarà a mans de la regidora Isabel Salamaña que també serà la nova portaveu del partit al consistori gironí.

També s’ha confirmat el nom de Joan Aregio com a nou director del Servei Català del Trànsit. Aregio ha tingut diversos càrrecs a l’Ajuntament de Tarragona, on va ser candidat de CiU, i a la Diputació de Tarragona. Homs ha augurat que Aregio ‘posarà en això de la regulació del trànsit sentit comú’.

Lluís Jofre, director general d’Universitats

El govern també ha nomenat Ignasi Genovès com a director general d’Atenció Ciutadana, adscrita a Presidència. El departament de Governació i Relacions Institucionals ha designat Joan Cañada com a director general d’Administració Local i la fins ara diputada de CiU Pilar Pifarré com a secretària d’Administració i Funció Pública, mentre que el d’Economia i Coneixement ha nomenat Albert Carreras com a secretari d’Economia i Finances, Lluís Jofre com a director general d’Universitats, Josep Maria Martorell com a director general de Recerca i Claudi Alsina com a secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya.

També han estat designats, en l’àmbit d’Ensenyament, Teresa Pijoan com a directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Alba Espot com a directora general d’Educació Infantil i Primària. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha nomenat Josep Enric Llevot com a secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ricard Font com a director general de Transport i Mobilitat i Josep Anton Grau com a director de l’Institut Català del Sòl.

Ivonne Griley, a Política Lingüística

A més de Pluma, el Departament de Cultura ha nomenat Yvonne Griley com a directora general de Política Lingüística i Norbert Tomàs com a director general de Cooperació Cultural.

El Departament d’Agricultura ha nomenat Miquel Molins com a director general d’Agricultura i Ramaderia, Domènec Vila com a director d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Jordi Sala com a director general de Desenvolupament Rural, Josep Escorihuela com a director general de Medi Ambient i Biodiversitat i M. Mercè Santmartí com a directora general de Pesca i Afers Marítims.

Per la seva banda, el Departament de Benestar Social i Família ha nomenat Montse Gatell com a directora de l’Institut Català de les Dones i a Montserrat Suari com a director de l’Agència Catalana de Joventut.

Finalment, la conselleria d’Empresa i Ocupació ha nomenat Ramon Bonastre com a director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Joan Sureda com a director general d’Indústria, M. Luz Bataller com a director general de la Inspecció de Treball i Josep Canós com a director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any