Els dos subgrups del grup mixt podran presentar iniciatives legislatives

  • Aquesta és la solució parlamentària del conflicte sobre la reforma del reglament d’aquest grup

VilaWeb
Redacció
18.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conflicte de la setmana passada sobre la reforma del reglament (pdf) del parlament relativa al grup mixt s’ha resolt amb una proposta acordada per tots els partits. Segons aquesta proposta, s’instituiran dos subgrups, que s’han de posar d’acord sobre el nombre de diputats que els corresponen a les comissions, els temps d’intervenció, les interpel·lacions i les preguntes al govern. Però els dóna més autonomia per a presentar iniciatives legislatives i assistir amb veu i vot a la junta de portaveus.

El ple aprovarà la reforma demà en una lectura única, una tramitació de màxima urgència, únicament possible si hi ha acord entre tots els grups, i entrarà en vigor l’endemà d’haver-se publicat al Butlletí oficial del Parlament de Catalunya.

La proposta, afavorida per la presidenta i pels dos vice-presidents, és signada per Jordi Turull de CiU, Miquel Iceta del PSC, Josep Enric Millo del PP, Dolors Camats d’ICV-EUiA, Anna Simó d’ERC, Alfons López Tena de Solidaritat i Albert Rivera de Ciutadans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any