Tura vol ‘servir Catalunya’ com a batllessa de Barcelona

  • L'ex-consellera ha anunciat que es presenta a les primàries del PSC per la ciutat · El batlle Jordi Hereu assevera que lluitarà fins al final

VilaWeb
Redacció
13.01.2011 - 10:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-consellera Montserrat Tura ha presentat avui la candidatura a les primàries del PSC que decidiran el candidat de les eleccions municipals del mes de maig (vídeo). En una concorreguda compareixença de premsa ha declarat que volia ‘servir Catalunya’ i que volia fer-ho com a batllessa de Barcelona. També ha insistit que tant si guanyava com si no les primàries, treballaria perquè els socialistes guanyessin els comicis a la ciutat. 

Acompanyada de Carles Martí, primer secretari Federació de Barcelona del PSC, Montserrat Tura ha dit que es presentava a les primàries del PSC perquè volia ser batllessa de Barcelona i ha defensat ‘que els processos de primàries són sans i bons’. Diu que ho fa amb la ‘voluntat de recuperar la confiança dels barcelonins en la seva ciutat; fent que tota Catalunya se senti orgullosa de la seva capital; exigint que el respecte de la capital nacional de Catalunya es faci des de totes les institucions’.

‘Servir Catalunya es pot fer des de molts llocs. Un dels més rellevants és la seva capital. I servir Barcelona des de l’Ajuntament és un dels honors més alts de qualsevol ciutadà’, ha declarat l’ex-consellera, que ha insistit que Barcelona necessitava ‘entusiastes d’una Barcelona millor’.

Ha fet una crida a recuperar ‘la millor Barcelona, la de Carles Pi i Sunyer i la de Pasqual Maragall, que van saber generar complicitats, la de la gran Barcelona que va més enllà dels seus límits’.

Tura no ha volgut aprofundir encara en les diferències entre la seva visió de ciutat i la de Jordi Hereu, però sí que ha subratllat que aquests últims anys s’havia perdut entusiasme i que es disposava a recuperar-lo, i ha fet èmfasi en la necessitat de fer-ho a Ciutat Vella.

Ja feia un temps que Tura pensava a presentar-se a les primàries, amb la voluntat de fer una aportació per a l’aprofundiment democràtic dels partits, però donava per fet que Ferran Mascarell disputaria la candidatur a Jordi Hereu.

Hereu lluitarà fins al final

El batlle de Barcelona, Jordi Hereu, lluitarà fins al final per mantenir la plaça de candidat socialista. Avui ho ha confirmat en una compareixença poc després de la de Tura. Hereu ha insistit en el seu respecte per la decisió de Montserrat Tura i ha declarat que les primàries servirien per enfortir el projecte del PSC. ‘Em presento a les primàries per a construir la Barcelona del futur’.

Els militants i simpatitzants del partit podran votar en unes primàries que s’escauran, molt probablement, la primera quinzena de febrer.

Disputant a Hereu la candidatura de les eleccions municipals del maig, Tura torna a adquirir un paper important dins el partit. Tot i que era el número dos, pels socialistes, de les eleccions parlamentàries, no fou pas designada presidenta del grup parlamentari socialista, sinó relegada a la segona secretaria de la mesa del parlament. De totes maneres, la possibilitat d’ocupar el lloc de Jordi Hereu ha anat prenent força aquests últims dies, sobretot des que Ferran Mascarell, que també volia competir amb Hereu, ha entrat al govern d’Artur Mas.

Per CiU, els socialistes ‘no tenen projecte ni candidat’

‘Ja sabíem que els socialistes no tenien projecte per a Barcelona, però ara sabem que tampoc no tenen candidat’, va dir el portaveu del grup municipal de CiU, Joaquim Forn. Per ell, a més, la batalla interna entre els socialistes per la candidatura de la batllia de Barcelona ‘és conseqüència de la degradació d’un projecte que ja no té discurs’.

Per Portabella, el procés demostra la inquietud del PSC

Per la seva banda, el president del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, creu que la forma de presentar les primàries que està veient al PSC de la ciutat demostra ‘una inquietud significativa pel resultat’ que podrien tenir en les properes eleccions municipals. En aquest sentit, assegura que els socialistes no han entrat en aquest procés ‘de manera natural’ sinó que ‘els hi ha sobrevingut’ de sobte i ara ‘busquen una manera de revifar’ el partit. Tot i això, Portabella ha explicat que un procés de primàries ‘ben fet’ pot resultar ‘molt sa’, però ell creu que al PSC estan ‘més preocupats pel qui que pel què’ i això demostra que no estan gestionant el procés com haurien.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any