La participació al Sudan Meridional arribarà al 60% de participació requerit

  • Així ho assegura la comissió organitzadora, atenent l'alta participació que hi ha

VilaWeb
Redacció
11.01.2011 - 14:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Continuen les llargues cues als col·legis electorals al Sudan Meridional en el tercer dia de referèndum sobre la independència. L’alta participació que es registra des de diumenge passat, quan va començar la votació, permet pensar que s’assolirà el mínim del 60% de participació requerit perquè el referèndum tingui validesa, segons que ha informat avui la comissió organitzadora, que fins i tot espera que se superi amb escreix la xifra.

Alguns col·legis electorals ja han recollit entre una quarta part i la meitat dels vots només en dos dies, ha declarat el president de la comissió, Mohammed Ibrahim Khalil.

La consulta es fa pacíficament: ‘El procés avança amb tranquil·litat’. Khalil ha destacat que la consulta es fa sense incidents, tret de les topades que hi ha a la província fronterera d’Abyei, on hi ha hagut una trentena de morts aquests dies entre àrabs nòmades i sud-sudanesos. Abyei, una regió molt rica en petroli, no forma part de les deu províncies del Sudan Meridional, però s’hi ha de fer un referèndum per decidir si es queda al Sudan o si passa al nou país del sud, en cas que s’aprovi en referèndum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any