VilaWeb i TV3, Premi Òmnium de Comunicació, ex aequo

  • L'escriptor Colm Tóibín obté el premi Memorial Joan B. Cendrós · Els premis es lliuraran divendres a Viladecans en la 60ena Nit de Santa Llúcia

VilaWeb
Redacció
15.12.2010 - 11:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VilaWeb i TV3 han obtingut ex aequo el Premi Òmnium de Comunicació i l’escriptor irlandès Colm Tóibin ha estat guardonat amb el Premi Memorial Joan B. Cendrós per l’article ‘Bullfighting ban is sweet revenge for Catalonia‘, publicat al diari The Guardian. Els premis s’emmarquen en el conjunt dels premis de la Festa de les Lletres Catalanes i es lliuraran en el transcurs de la gala de la 60ena Nit de Santa Llúcia que es celebrarà aquest divendres 17 de desembre a Viladecans.

El jurat format per Francesc-Marc Àlvaro, Tatxo Benet, Saül Gordillo, Rita Marzoa i Sebastià Serrano ha decidit atorgar el Premi Òmnium Cultural de Comunicació 2010, ex aequo, a VilaWeb i a TV3. A VilaWeb, ‘pel seu paper impulsor, dinamitzador i de lideratge de la xarxa en català des de fa 15 anys’; i a TV3 per la realització i difusió del documental ‘Adéu Espanya?‘, de Dolors Genovès.

El premi Memorial Joan B. Cendrós, el convocat Òmnium per a treballs publicats o emesos fora del país, en qualsevol idioma, en mitjans d’informació general o especialitzada d’arreu del món, i s’atorga al millor treball en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalanes o bé a la millor contribució a la projecció exterior del país. Enguany el guardonat és l’escriptor Colm Tóibín, per l’article ‘Bullfighting ban is sweet revenge for Catalonia‘, publicat al diari The Guardian, que es fa ressò de la cultura catalana i les reivindicacions històriques dels catalans (arran de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l’estatut de Catalunya, la manifestació del 10 de juliol i la llei del parlament sobre les curses de braus). Així ho ha decidit el jurat format per Antoni Bassas, Joan Becat, Laura Cendrós, Josep Gifreu i Vicent Partal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any