Un segle i mig fent parallamps

  • L'empresa Torrente és una de les més antigues del món en la instal·lació de parallamps, i ara celebra el 150è aniversari

VilaWeb
Redacció
06.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa cent cinquanta anys que al carrer Marquès de Barberà del barri del Raval de Barcelona s’hi va obrir l’empresa de parallamps Torrente Tecno Industial, que s’ha convertit en la més antiga del país i una de les més antigues de tot el món. Torrente ha instal·lat més de 12.000 parallamps, alguns en edificis tan emblemàtics com el Palau de la Música, l’Hospital Sant Pau, la Universitat de Barcelona, el Monestir de Poblet, el de Sant Joan de les Abadesses, l’Observatori Fabra i l’Hospital Son Llatzer de Mallorca.

Era l’any 1860 quan Josep Sebastià Sellerès va fundar l’empresa al número 27 del carrer Marquès de Barberà. En aquells moments, Josep Torrente va començar a treballar-hi com a aprenent i al cap d’uns anys, va comprar el taller, que el 1894 es va traslladar al número 21 del mateix carrer. Allà continua l’empresa, que conserva la façana i el mobiliari original i que és regentada pels rebesnéts de Josep Torrente, Carles i Jordi Torrente.

L’empresa va començar fent parallamps radioactius de tipus Franklin, i cap als anys 30 del segle XX va introduir els articles d’electricitat industrial. I a la dècada dels noranta, va importar els primers parallamps electrònics ionitzats, tecnologia encara vigent.

Membre més antic del Gremi de Serrallers de Catalunya i una de les empreses més antigues del Gremi de l’Electricitat, s’ha anat adaptant  a les noves necessitats de mercat i socials, així que l’any 2005 va obrir la web per potenciar la relació amb clients.

Ara per commemorar els cent cinquanta anys, la Cambra de Comerç de Barcelona ha lliurat a Torrente una placa commemorativa per ser un model de referència per a tot el món empresarial.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any