Una artista vallenca porta una ‘explosió de color’ fins a l’hivern berlinès

  • Ester Fabregat ha decorat la façana d'una biblioteca de Berlín, el seu tercer projecte a la capital alemanya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
16.11.2010 - 19:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘El clima de Berlín a l’hivern és molt gris, no hi ha sol. I aquesta escultura, encara que no n’hi hagi, en fa ella mateixa. És una explosió de color’. Així ha descrit l’artista vallenca Ester Fabregat la seva obra ‘Der Tanz der Kontinente’ (La dansa dels continents), una escultura que cobreix la façana de la biblioteca municipal Schiller, al barri berlinès de Wedding. Fabregat explica que l’obra aporta ‘una altra vibració i harmonia’ a Berlín. ‘Al sud estem acostumats a tenir sol, no ho valorem tant. Aquí no hi ha sol, però el portem nosaltres’, comenta l’artista. Els estudis i els projectes de Fabregat l’han portat fins a França, Grècia, Brasil, Dinamarca, Bèlgica, Portugal, i Alemanya.

Al setembre Ester Fabregat ja va exposar la seva obra ‘Schwimmer’ (Nedadors) a una galeria de Wedding. L’any 2008 va participar a la fira ‘Artville’ de Berlín, després de quedar guanyadora en l’edició anterior, que es va celebrar a Copenhaguen. Aquell any també va organitzar una ‘performance’ que es va poder veure als edificis més emblemàtics de Berlín. ‘Der Tanz der Kontinente’ és el darrer projecte de l’artista vallenca a Alemanya.

‘Der Tanz der Kontinente’ representa tres siluetes humanes que neden per la façana de la biblioteca, una imatge que vol transmetre un missatge de ‘multiculturalitat’. L’escultura, que fa 25 metres d’amplada i 5 d’alçada, vibra amb el vent i està subjecte sobre una xarxa de pescar, una imatge lligada a la ‘comunicació’ i a l”entesa cultural’. Està previst que l’obra, que es va inaugurar a principis de novembre, es mantingui fins a finals de febrer de l’any que ve, tot i que és probable que continuï exposada fins a finals de primavera.

Aquest mes d’abril Ester Fabregat va dissenyar ‘Ániksi’, una escultura que va cobrir la façana de l’ajuntament de Valls. Va ser a partir d’aquest projecte que des d’Alemanya es van fixar en la seva feina i li van demanar que presentés una proposta similar adaptada a la façana de la biblioteca Schiller.

L’obra ha estat finançada per l’ajuntament de Berlín. Tal com explica l’artista, tot i no ser alemanya, va tenir les portes obertes des del principi. ‘Els ha agradat la proposta. Aquí el que compta és si el que fas, ho volen. Tant se val si ets català, alemany o d’una altre nacionalitat’, comenta Ester Fabregat en una entrevista amb l’ACN.

Fabregat creu que com a artista sovint ho té més fàcil a l’estranger, tot i que també està molt satisfeta amb la seva feina a Catalunya. ‘Jo treballo bé a tot arreu, tant a casa com a fora’, explica l’artista vallenca. ‘És una vida molt nòmada, allà on tens el client, tu et mous.’ Guanyadora d’un premi dins del marc de la Biennal d’Art 2010, Fabregat prepara actualment una exposició pel Museu d’Art Modern de Tarragona, prevista pel 2011.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any