La Iaia guanya el primer premi del Sona 9

  • Un concert especial amb finalistes de diversos anys van commemorar els deu anys del concurs

VilaWeb
Redacció
10.11.2010 - 01:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup vigatà la Iaia va guanyar ahir a la nit el desè concurs de maquetes de Sona 9. El premi es destina a grups musicals emergents dels Països Catalans, i els servirà per enregistrar un disc de franc. El rock d’autor dels veïns del Ter, Pulpopop, s’ha emportat el premi Joventut i el grup barceloní Bläue, el premi Èxit. El premi per votació popular (decidit per onze mil votacions via internet) ha estat per a en Joan Dausà i els Tipus d’Interès.

L’any passat van guanyar els Mine!, que gràcies al concurs van publicar el disc ‘Un brindis pel nen androide’ (Música Global, 2010). El quartet ha vingut a VilaWeb a interpretar (vídeo) una de les peces del disc: ‘Els amics de la cigonya’.

Per celebrar els deu anys de Sona 9 es va fer un concert de repàs de les peces més representatives del concurs d’aquests últims anys. The Gruixut’s van fer de banda base i van convidar a l’escenari els autors originals de les cançons: Rauxa, Manel, Quim Vila, Rosa-Luxemburg, els Amics de les Arts, Bikimel i Ix!.

Ara fa deu anys que el Grup Enderrock, iCat fm, Televisió de Catalunya, Ritmes.cat, la Secretaria General de Joventut i l’Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat van instituir el concurs per estimular la nova música catalana. De fet, el Sona 9 va néixer de la fusió del concurs de maquetes d’Enderrock i del premi Èxit de Catalunya Ràdio.

En aquest desè Sona 9 han arribat a la final els Bläue, formació de música ‘mediterrània’ i heterogènia entre pop i punk, que s’esforça, des de fa un any, per guanyar públic; la Iaia, capitanejat pel vigatà Ernest Crusats, que, acompanyat de contrabaix i bateria, ja va guanyar l’any passat el VicSona, amb les seves peces poètiques i quotidianes; i els Pulpopop, un duet de Sarrià i la Cellera de Ter que presenta el seu pop darrere unes ulleres fosques i uns vestits de coronels galàctics: són en Pau Boïgues (Pop) i en Edgar Massegú (Pulpo).

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any