CiU manté l’avantatge sobre el PSC en l’enquesta del CEO, que marca un canvi de tendència

  • Respecte el trimestre passat, ERC puja, PP i Ciutadans doblen en intenció de vot i es triplica el suport a partits extraparlamentaris

VilaWeb
Redacció
05.11.2010 - 18:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència i Unió manté una distància de deu punts sobre el PSC en intenció de vot, segons l’últim baròmetre (pdf) del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat, que marca un canvi de tendència respecte sondatges anteriors: Esquerra puja més d’un punt respecte el trimestre passat, Ciutadans i PP doblen la intenció de vot i el suport a partits extraparlamentaris, aplegats a en l’informe de resum de l’enquesta sota l’etiqueta ‘Altres’, passa de l’1,5 al 4,2%. En document ampliat (pdf) de l’enquesta s’hi especifica que Solidaritat Catalana obtindria un 1,7% d’intenció de vot i Reagrupament un 0,9%.

CiU passa de 25,3 a 24,4% en intenció de vot. Tot i el retrocés, continua mantenint l’avantatge sobre el PSC, amb un 14,2%, igual que fa tres mesos. Esquerra, per la seva banda, puja 1,4 punts en intenció de vot (del 6 al 7,4%), mentre ICV recula quatre dècimes (de 5,6 a 5,2%).

En canvi, tant el Partit Popular com Ciutadans pràcticament doblen la intenció de vot, segons el CEO. Els populars passen del 3,8 al 6,2% i Ciutadans de l’1 al 2,1%.

Pel que fa als electors que es declaren indecisos, passen del 22 al 17%. És especialment significatiu que en la pregunta de quin és el partit que genera més simpatia, guanyi la resposta ‘Cap’, amb un 24,3%. CiU és el primer partit, amb un 23,6%, seguit del PSC, amb un 18,9%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any