‘Jo no t’espero’ omple la plaça de Sant Jaume contra la visita del papa

  • Els congregats defensen la laïcitat de l'estat i critiquen el suport de les autoritats al sant pare

VilaWeb
Redacció
05.11.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La concentració d’ahir al vespre contra la visita del papa Benet XVI a Barcelona i en favor de la laïcitat va omplir de gom a gom la plaça de Sant Jaume (vídeo). Sota el lema ‘Jo no t’espero‘, grups del moviment laic i ateu van rebutjar la visita papal de diumenge. També van criticar el suport que les autoritats donaran al summe pontífex.

Durant la concentració es va llegir un manifest que defensa la laïcitat com ‘un marc de relació que permet als éssers humans de viure en una societat més justa, basada en el respecte i en la convivència pacífica’. El manifest critica que algunes organitzacions tinguin ‘un poder considerable gràcies als avantatges il·legítims que obtenen de la seva relació privilegiada amb l’estat’; també blasma les despeses sumptuoses de la visita.

En conclusió, els manifestants volen, entre més coses, que les creences religioses deixin de sufragar-se amb diners públics, que els llocs públics no siguin presidits per símbols religiosos, que els representants públics ‘deixin d’afavorir’ les confessions religioses, que es reconegui el dret de les dones de decidir sobre el seu propi cos, que es deroguin els acords entre l’estat espanyol i la Santa Seu i que l’apostasia sigui un dret reconegut per llei.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any