Funeral a Sant Miquel de Cuixà pel Pare Oleguer Porcel

  • El passat 8 d'octubre va morir, al monestir de Montserrat on va ser enterrat, l'antic prior de Sant Miquel de Cuixà, el Pare Oleguer Porcel. Avui dissabte a les 18h es celebrarà a aquest monestir una missa funeral, en la seua memòria...>>
    Ds. 16 d'Octubre del 2010 (matí)

VilaWeb
Redacció
16.10.2010 - 06:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Pare Oleguer Porcel va residir a Sant Miquel de Cuixà  fins als últims dies de la seva vida, ja que només va ser traslladat a Montserrat pocs dies abans de morir. Era un dels vuit monjos que van arribar al Conflent el 1965, any de la fundació de la comunitat de monjos de Montserrat residents al monestir de Sant Miquel de Cuixà, i va ser el superior de la comunitat fins al 1991.

Doctor en teologia, el pare Oleguer no va deixar mai de ser una persona implicada en la vida social del seu temps; tant als anys seixanta i setanta, quan Sant Miquel de Cuixà va ser també un lloc de refugi per als exiliats del franquisme, com més recentment, amb el desenvolupament d’activitats culturals al monastir.

En la seva vida quotidiana, el pare Oleguer era també conegut al Conflent com a criador de gossos.

Tot i que va ser traslladat a Montserrat els últims dies de la seva vida i que va ser enterrat allà, diverses persones del seu entorn lamenten aquest trasllat, ja que el monjo havia expressat en més d’una ocasió la seva voluntat de ser enterrat a Sant Miquel de Cuixà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any