Heliogàbal, quinze anys de cultura independent

  • Celebra l'aniversari amb dos concerts de Quimi Portet, avui i demà, i una actuació divendres a l'Espai Jove la Fontana

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
12.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Heliogàbal va néixer com una associació cultural per programar activitats de poesia, música i exposicions i servir-hi copes. D’allò avui en fa quinze anys, i en aquest temps, el local de Gràcia ha esdevingut un espai de referència de la cultura independent. Ha establert una programació regular i pel petit escenari de tres metres hi han passat centenars de grups, molts d’ells quan tot just començaven, cercant una primera oportunitat per fer-se escoltar. En parlem en aquest reportatge de VilaWeb TV amb el director de l’Helio, Miquel Cabal, i amb el programador, Artur Estrada.

Tots dos parlen de la història del local, de la filosofia que hi ha rere la programació, de com han anat aprenent a mida que anaven fent-se grans i de quin criteri fan servir per programar els concerts. També comentem el concert especial d’avui i demà: ni més ni menys que Quimi Portet, que es veu que ja fa temps que li anaven al darrere.

L’acte central de la celebració de l’aniversari serà aquest divendres a l’Espai Jove la Fontana amb un concert amb Cabo San Roque, Saura i Perucho, Nisei i Gora Japón.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any