El Concurs de Castells, un dels esdeveniments culturals més importants del país

  • Cada dos anys, la plaça de braus de Tarragona aplega les millors colles · Seguiment especial del Concurs a la portada per VilaWeb Valls

VilaWeb
Redacció VilaWeb Valls
03.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Concurs de Castells de Tarragona és l’actuació de les millors colles castelleres del país que se celebra cada dos anys a la plaça de braus de la ciutat. Un dels principals atractius del certamen és que és l’única diada de tota la temporada en què tots els castells reben una puntuació segons la seva dificultat. Aquest fet propicia que les colles punteres competeixin per aconseguir el primer lloc en la classificació final. En qualsevol cas, totes les colles participants troben en el Concurs un marc propici per provar les seves millors construccions.

El XXIII Concurs de Castells de Tarragona, organitzat per l’ajuntament de la ciutat, reuneix avui catorze agrupacions. El nom de les colles participants es va conèixer el passat 1 de setembre, un cop es va tancar l’índex classificatori que avalua les millors construccions de les colles durant tota la temporada. Avui, prop de set mil persones assisteixen com a públic a l’actuació castellera més important, que forma part d’una mostra cultural catalana candidata a ser declarada patrimoni cultural i immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Fa més d’una setmana que es van exhaurir les entrades, així que si no és per ajudar una colla, ningú no podrà accedir a la plaça.

La ‘zona village’, novetat d’enguany

El Concurs de Castells de Tarragona incorpora enguany moltes novetats. La més important és la creació d’una ‘zona village’ per poder seguir el concurs, i que es va obrir ahir. Es tracta d’un espai de reunió per als afeccionats als castells que s’ha ubicat al carrer Mallorca, just davant de la Tarraco Arena Plaça. Des d’ahir que s’hi fan activitats, i també hi ha un punt d’informació del Concurs de Castells, projeccions de retransmissions d’edicions anteriors del certamen, estands promocionals de les empreses patrocinadores i de servei de bar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any