Ocupen en una protesta anticapitalista l’edifici del Banc Espanyol de Crèdit

  • Hi despleguen una gran pancarta contra la banca

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de persones van ocupar ahir poc després de les set de la tarda la que era la seu del Banesto (Banc Espanyol de Crèdit) a la Plaça Catalunya de Barcelona. L’edifici està en obres des de fa anys. Els manifestants, convocats pel Moviment del 25, hi van desplegar una gran pancarta que diu “La banca ens asfixia; la patronal ens explota; els polítics ens menteixen; CCOO i UGT ens venen”.

En un comunicat (pdf), els impulsors de la protesta (Facebook i Twitter) anuncien que ‘s’han reapropiat d’un espai del capital en ruines’. ‘Les que estan fartes que amb la crisi aquells que la van provocar siguin salvats amb els diners públics, les que estan cansades de pagar els plats trencats d’un sistema que fa fallida, avui han decidit obrir un espai per a la confluència de lluites, experiències autorganitzatives i eines de resistència a una situació que és insostenible.’

L’edifici ocupat és just al darrere d’un dels escenaris principals de les Festes de la Mercè. Un important dispositiu dels Mossos d’Esquadra s’hi va desplegar al voltant. Malgrat la forta presència policial, no hi va haver cap tipus d’incident entre les forces de l’ordre i els manifestants. La intenció dels ocupants, segons va explicar una de les portaveus de l’acte, és ocupar-lo fins dimecres per preparar la vaga general.

Abans de l’ocupació, unes 2.000 persones van manifestar-se per la Ronda Universitat.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any