El Papa admet que l’Església no ha estat prou ‘ràpida ni vigilant’ sobre els abusos sexuals

  • Benet XVI comença a Escòcia una històrica visita per rebaixar la tensió amb l'església anglicana

VilaWeb
Redacció
16.09.2010 - 14:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El papa Benet XVI ha començat avui a Escòcia una històrica visita al Regne Unit per rebaixar la tensió amb l’església anglicana. El Papa ha estat al matí a Edimburg, on ha destacat que el Vaticà volia ‘estendre la mà’ a tots els membres d’aquesta confessió, i no només als catòlics. Abans de la visita, ha admès als mitjans de comunicació que l’Església no havia estat ‘prou ràpida ni vigilant’ en els casos d’abusos sexuals a menors per part de sacerdots.

‘He de dir que em sento molt trist. Perquè l’autoritat de l’Església no ha estat prou vigilant, ni ràpida, ni decidida, per prendre les mesures necessàries’, ha declarat Benet XVI als periodistes en l’avió que el traslladava de Roma a Edimburg.

Un cop a la capital escocesa, el Papa ha estat rebut per la reina d’Anglaterra, Elisabet II, al palau de Holyroodhouse en una jornada històrica, perquè és la primera visita del Papa com a cap d’estat a la Gran Bretanya des del cisma de fa quatre segles.

Benet XVI ha volgut ‘estendre la mà’ als membres de l’església anglicana, i no només als catòlics. El Papa, però, també ha alertat de ‘l’ateisme extremista’ del segle XXI; ha recordat que el Regne Unit té una ‘gran història d’anti-catolicisme’ però també de ‘tolerància’.

Després de la reunió amb la Reina a Holyroodhouse, el Papa ha sortit pels carrers d’Edimburg amb el papamòbil. Milers de persones han seguit el camí del pontífex pels carrers de la capital. A la tarda, Benet XVI oferirà una missa a l’aire lliure a Glasgow. La capacitat del recinte del parc, que en un principi s’havia previst per unes 100.000 persones, s’ha reduït a 65.000 perquè l’organització no ha aconseguit vendre prou tiquets.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any