Joan Puigcercós: ‘És molt dificil bastir la unitat quan no hi ha propostes clares’

  • El president d'ERC diu a VilaWeb TV que CiU 'ha après' i que la negociació del pròxim govern no serà com les del tripartit

VilaWeb
Redacció
03.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Puigcercós, president d’ERC, demana respecte pel seu partit en una entrevista amb VilaWeb TV on diu que algunes de les crides a la unitat de l’independentisme no han tingut en compte el pes històric i la força institucional del seu grup. Puigcercós critica que ‘la unitat s’ha volgut fer en base a noms’ i que ‘no hi ha propostes clares’ sobre les quals negociar. Amb tot assumeix que les noves candidatures sobiranistes poden passar factura al seu grup en les eleccions de novembre.

Joan Puigcercós analitza en l’entrevista el que ha passat des de fa un any i reivindica el pes de les decisions d’Esquerra en l’extensió de l’independentisme. Diu que una cosa important que ha passat és que l’independentisme ja és transversal –ell diu que és el nou motor del catalanisme– i que accepten que Esquerra ha perdut ‘el monopoli’ de l’independentisme.

En aquest sentit ha insistit a presentar les noves forces sobiranistes com alternatives que es diferencien del seu partit en la ideologia social, representants més de sectors liberals. I això malgrat que el propi Puigcercós ha alabat polítics com Tony Blair que han acostat el liberalisme a la social-democràcia.

Pel que fa al pròxim govern de Catalunya Puigcercós ha dit que la única condició que posaran és la convocatòria en la mateixa legislatura d’un referèndum per la independència. Creu que això no ho acceptarà el PSC, per la qual cosa descarta un nou tripartit, però pensa en canvi que CiU podria veure’s obligada a negociar amb ells i a acceptar aquesta condició. El preisdent de CiU diu en aquest sentit que CiU va despreciar Esquerra en les negociacions dels dos governs tripartits però que ara ‘ha après la lliçó’ i ‘tot serà diferent’.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any