Correfoc dels diables d’Argentona a Berlín

  • Una representació de la cultura catalana dins els actes de la Nit dels Museus de la capital alemanya

VilaWeb
Redacció
29.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta mitjanit passada els diables d’Argentona han recorregut els carrers del centre de Berlín en el que ha estat el primer correfoc de la història de la capital germànica. Aquest acte, organitzat per la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Alemanya, forma part de les activitats culturals organitzades per la Nit dels Museus berlinesa, la Lange Nacht der Museen.

La plaça Lustgarten, situada davant la Catedral, ha estat el punt neuràlgic d’aquesta celebració on els d’Argentona han mostrat un bocí de la nostra cultura a base de cremar quilos de pólvora. Diables carregats amb bateries, bengales, traques, piules, ous de drac, sortidors i candeles romanes han omplert de llum i so un dels punts més emblemàtics de la ciutat. A més, com que els museus de la capital no han tancat fins a les dues de la matinada, l’afluència de public ha estat considerable.

La representació ha anat acompanyada de les explicacions d’un presentador, que a mesura que es desenvolupava l’acte informava al públic alemany. PHa explicat els orígens medievals de la tradició i el seu significat, els personatges que en formen part i la seva indumentària i el tipus de pirotècnia.

A més, durant tota la tarda d’ahir la Delegació de la Generalitat va tenir una carpa promocional instal·lada a la mateixa plaça. Allà, a més de material informatiu sobre Catalunya, hi havia un espai dedicat a la degustació de productes tradicionals, com pa amb tomàquet i fuet i porrons de cava per beure.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any