Sanz, destituït de secretari general de RTVV per assetjament sexual

  • L'havien suspès del càrrec temporalment arran de la denúncia de tres periodistes de Canal 9

VilaWeb
Redacció
28.05.2010 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director general de la Radio Televisió Valenciana (RTVV), José López Jaraba, ha decidit avui obrir un expedient disciplinari a Vicente Sanz i destituir-lo del seu càrrec de secretari general de l’ens públic arran de les denúncies d’assetjament sexual presentades per tres periodistes i que investiga un jutjat de Paterna.

Segons ha informat RTVV en un comunicat, l’expedient disciplinari s’obre per la comissió de fets que podrien ser constitutius d’una falta molt greu en els supòsits inclosos en l’article 11.2 i posteriors del Real Decret 1382/85 del dia 1 d’agost’. A més, l’ens ha informat que en els pròxims dies es procedirà a designar un instructor per a l’expedient disciplinari.

En l’àmbit judicial, la titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Paterna va imposar el 16 de març passat, després d’haver-lo interrogat, un ordre d’allunyament de tres-cents metres a Sanz respecte les tres periodistes que el van denunciar. També li va prohibir comunicar-se amb elles per qualsevol mitjà.

El 23 de febrer d’enguany López Jaraba va suspendre cautelarment de les seves funcions a Sanz, un cop es va saber la denúncia presentada per les periodistes de Canal 9, que van explicar vexacions i situacions d’abús de poder.

Els partits polítics de l’oposició i la major part dels sindicats amb representació a RTVV havien sol·licitat diverses ocasions la destitució de Sanz, que havia estat diputat a les Corts i ex-president provincial del PP a València fins el 1994.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any