Benet XVI ignora els casos de pedofília durant el missatge de Pasqua

  • El predicador del Papa ha demanat perdó per comparar l'atac a l'Església amb l'anti-semitisme · Els cardenals donen suport a Benet XVI davant 'la xerrameca del moment'

VilaWeb
Redacció
04.04.2010 - 13:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hom esperava amb especial atenció la benedicció ‘urbi et obri’ d’enguany per saber si el Papa Benet XVI es posicionaria sobre els escàndols de pedofília que han esquitxat l’Església aquestes últimes setmanes. Però Benet XVI no n’ha dit ni una paraula. Sí que n’ha fet al·lusió de manera indirecta el degà del col·legi cardenalici, el cardenal Angelo Sodano, que al començament de la celebració ha dit a Benet XVI que tota l’Església li donava suport i que el poble de Déu no es deixava ‘impressionar per la xerrameca del moment’.

En ocasió del dia de Pasqua, Benet XVI ha celebrat la missa a la plaça Sant Pere del Vaticà, on s’ha referit a la crisi econòmica i ha resat pels pobres i desemparats. També ha mencionat Haití i Xile, que aquests últims mesos han sofert les conseqüències de greus terratrèmols, i ha resat per l’Àfrica i els països que hi ha en guerra. Tot seguit, ha felicitat la Pasqua en seixanta-cinc llengües i ha beneït les desenes de milers de fidels que hi havia a la plaça. La missa de Diumenge de Ressurrecció ha estat l’última celebració de Setmana Santa.

El predicador del Papa ara demana perdó

El predicador de la Casa Pontifícia, Raniero Cantalamessa, ha demanat avui perdó per haver comparat els atacs a l’Església pels escàndols de pedofília amb l’anti-semitisme (discurs íntegre). ‘Si contràriament a la meva intenció, he ferit la sensibilitat dels hebreus i les víctimes de la pedofília, ho lamento i demano perdó’, diu avui en una entrevista al diari Corriere della Sera.

El franciscà ha negat que el Papa sabés quin era el contingut del seu discurs del Divendres Sant abans de la missa a la basílica de Sant Pere del Vaticà i ha assegurat que, tot i la reacció irada de la comunitat jueva, la seva intenció era ‘amistosa’, ja que havia llegit, segons que diu ara, una carta d’un suposat ‘amic jueu’ de qui no n’ha dit el nom i que es qeixava que els atacs a l’Església li recordaven ‘els aspectes més vergonyosos de l’antisemitisme’.

El portaveu de la casa pontifícia, Federico Lombardi, ja va desmarcar-se ahir de les paraules de Cantalamessa que van causar una forta indignació i perplexitat entre jueus de tot el món i víctimes d’absusos sexuals.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any