Traient l’iPad de la capsa

  • La sortida a la venda als EUA del 'tablet' revolucionari d'Apple ha desfermat passions i ha omplert la xarxa de vídeos dels primers usuaris · Apple en ven el primer dia 700.000 unitats

VilaWeb
Redacció
04.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Finalment ahir ja es va poder comprar el nou producte d’Apple, l’iPad, si bé solament a les botigues dels EUA. Se’n van vendre set centes mil unitats: un rècord de vendes en un sol dia històric. Durant tota la jornada hi va haver cues a les principals botigues d’Apple, però la passió i la curiositat desfermades pel nou ‘tablet’ fou tan gran que, a més, va traduir-se en una allau de publicacions de vídeos dels primers usuaris, com tots aquests, que ensenyen com el desemboliquen i el posen en funcionament.

El tercer autògraf de Steve Wozniak

Aquest usuari, per exemple, no es pot esperar a arribar a casa i s’enregistra a si mateix desembolicant l’iPad dins el cotxe. Aquest altre, a més, es veu ben emocionat perquè ha coincidit a la cua amb un dels fundadors d’Apple, Steve Wozniak, que li ha signat un autògraf sobre l’iPad, el tercer del matí.

Wozniak va deixar la companyia l’any 1985 i ahir va passar la nit fent cua per poder adquirir el seu iPad. Reconegut per una colla d’usuaris, es va passar la major part del matí signant iPads. Vegeu-ho en aquests vídeos.

Crònica de l’espera

Aquest altre jove ja havia demanat l’iPad per internet i ahir, a primera hora del matí, el va rebre a casa. Ho explica en aquesta crònica, que comença tan bon punt es lleva. I aquest altre documenta amb aquest vídeo el moment precís de la compra i la conversa amb el venedor.

Aplaudiments

Apple va ampliar ahir la plantilla habitual de les botigues i una part important dels venedors, vestits amb una samarreta blava, no van fer res més sinó aplaudir cada vegada que algú entrava a la botiga o en sortia amb un iPad sota el braç o a la motxilla. Fins i tot hi va haver qui va fer veure que havia adquirit un iPad per guanyar-se l’aplaudiment, com aquest usuari de YouTube.

El #ipad del Twitter, a centenars de ‘piulets’ per minut

A banda els vídeos, milers d’usuaris no van parar de piular (i continuen fent-ho) al Twitter (etiqueta #ipad), que va viure moments amb centenars de ‘piulets’ per minut. I el New York Times va fer un seguiment en directe en aquest bloc del ‘gran dia de l’iPad’. Los Angeles Times, igual que molts altres diaris americans, ha fet aquest esplèndid recull de fotografies de la jornada viscuda ahir, en aquest cas a la botiga d’Apple de The Groove (Los Angeles).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any