L’elegància de la conjunció d’Asstrio i At Versaris

  • El grup de jazz-rock i el rapers estrenen un espectacle plegats

VilaWeb
Bel Zaballa
04.03.2010 - 12:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ha estat fruit de la casualitat que el grup de jazz-rock Asstrio i Pau Llonch i Rodrigo Laviña, membres del conjunt de hip-hop At Versaris, pugin avui plegats a l’escenari per presentar els seus ‘principis elegants’. Tot va començar quan el festival Mas i Mas va programar-los junts al teatre Grec… ‘L’Arecio Smith, dels Asstrio, va deixar-nos un comentari al myspace animant-nos a fer alguna cosa plegats’, explica a VilaWeb Pau Llonch. Uns dies abans del concert van preparar l’actuació conjunta i van adonar-se de la bona connexió entre els dos grups. Després va arribar el cicle Expressió Directa, on van tornar a demostrar les seves capacitats plegats, ‘i ara teníem ganes de consolidar aquest projecte‘, diu Llonch.

Què tenen en comú aquest trio de jazz i la parella de ‘rapers’? ‘Un munt de coses!’, exclama Pau Llonch. ‘Per començar, els nostres orígens es troben en les músiques negres; tenim gustos similars i tant a les seves cançons com a les nostres hi ha components de música electrònica. A més, a tots dos grups ens agrada molt experimentar i fusionar el rap amb música més potent’.

A ‘Per principis elegants’, l’espectacle sorgit arran d’aquesta col·lisió en bona sintonia entre els dos grups, hi trobem peces d’Asstrio on els At Versaris hi han posat les seves rimes i cançons d’At Versaris revisades amb noves bases elaborades a partir dels teclats, la guitarra i la bateria del trio de jazz. El resultat és un espectacle carregat d’energia que es passeja pel hip-hop, el soul, el jazz i el funk. Segons que explica Pau Llonch, encara no s’han plantejat pas de materialitzar l’espectacle en cap disc (‘Ara només tenim ganes de passar-ho bé’), però sí que esperen poder-lo ‘immortalitzar d’alguna manera’, segurament en format vídeo. 

El títol de l’espectacle fa referència a una rima que apareix al disc ‘A cada passa’ dels At Versaris, premi Enderrock al millor disc per votació popular. Una rima, ‘per principis elegants’, que podria resumir les credencials de la conjunció d’ambdues bandes, que presenten a les nou del vespre a la sala 2 de l’Apolo de Barcelona. També seran el dia 13 a la Mirona, a Salt, dins la programació del Black Music Festival, i tornaran al Cicle Expressió Directa el 30 d’abril.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any