Tena: ‘Contra el referèndum hi ha l’estat, la Generalitat i la direcció del PSC’

  • La campanya pels referèndums sobre la independència farà un gran acte al Fòrum de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.11.2009 - 15:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador general d’Osona Decideix, Alfons López Tena, ha fet una valoració avui en conferència de premsa de la situació actual de l’organització de les consultes sobre la independència, que es faran d’aquí a un mes, el 13 desembre. López Tena ha dit que tot és previst per a les consultes i que el 91% de la població osonenca podrà votar, tot i trobar-se amb moltes dificultats: ‘contra el referèndum hi ha l’estat, la Generalitat i la direcció del PSC’, ha dit.Tena ha recordat que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, va visitar Osona la setmana passada i va reunir-se amb els regidors socialistes de la comarca per a tractar de quina manera s’han d’encarar les consultes des de l’òptica socialista.

La visita de Rangel a la comarca on es faran més referèndums coincideix amb un factor que comença a ser rellevant: regidors socialistes de diverses poblacions de tot el Principat desobeeixen les ordres del PSC i voten a favor de les consultes. Divendres a la nit va passar a Sallent on els regidors socialistes havien anunciat que s’abstindrien i tanmateix van votar a favor del referèndum; en un acte públic dissabte a Canet els regidors socialistes també van deixar clara de forma palesa el seu suport a les consultes.

La Coordinadora prepara un gran acte de campanya al Fòrum

La Coordinadora per la consulta sobre la independència prevista per al 13 de desembre ha convocat un gran acte d’inici de campanya el dia 29 de novembre al Palau de Congressos del Fòrum de Barcelona. L’organització vol omplir l’auditori, que té una capacitat per a tres mil cinc-centes persones. Mentrestant, quan manca menys d’un mes per a la segona tanda de referèndums sobre la independència, 152 poblacions del Principat han anunciat que votarien el 13 de desembre.

A banda d’aquests municipis, 42 més han incoat els tràmits per a votar a la tercera tanda, que pot ser el 25 d’abril. Amb prop de seixanta mil electors, Sant Cugat serà la població més gran que votarà el mes vinent, seguida de Vilanova i la Geltrú i de Vic. A Osona, podrà votar el noranta per cent de la comarca.

La proximitat de la data de votació ha accelerat el ritme dels actes, que aquesta setmana començaran a ser copiosos. Divendres un míting multitudinari va estrenar a Taradell la campanya d’Osona, i avui ja s’hi veuran pancartes i cartells cridant a votar.

Vilanova i la Geltrú farà dissabte una assemblea que inaugurarà la campanya, després de repartir 10.000 exemplars d’un butlletí especial, fet aquest cap de setmana. Un grup de persones conegudes de la vila, entre les quals Pere Tàpies i Sergi López, ha donat suport a la campanya, a més de moltes entitats.

A Sant Cugat un grup de personalitats: Emma Vilarasau, Jordi Cabré, Joan B.Culla, l’ex-conseller Carles Solà, etc., també dóna suport a la consulta.

Enllaços
VullVotar.cat.
Coordinadora nacional de la Consulta.
Osona Decideix.
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Referèndums sobre la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any