L’Ajuntament de Barcelona no condecorarà Vilaró

  • L'oposició sindical i política força l'alcalde a no lliurar avui una medalla al polèmic cap de la Guàrdia Urbana

VilaWeb
Redacció
29.09.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar divendres la intenció de condecorar Xavier Vilaró, per les ferides patides la nit de la final de l’Eurocopa. Però l’alcalde ha hagut de desistir-ne, a la vista de l’oposició mostrada tant per CiU com per Comissions Obreres. CCOO ha fet públic el fort malestar d’una part de la Guàrdia Urbana per la possibilitat que es condecorés Vilaró pels fets encara sota investigació judicial de la Plaça Espanya.El responsable del sector Guàrdia Urbana de la secció sindical de CCOO, Enric Sahun, ha fet arribar a Hereu una carta en la qual critica la proposta de medalla a Vilaró. Segons hi afirma, el comportament del cap de la Guàrdia Urbana va ser negligent o imprudent i en qualsevol cas no el fa mereixedor de la condecoració. El sindicat ha aclarit que si, en canvi, la medalla li fos concedida per la seva trajectòria d’anys al cos ‘el felicitaria’.

Convergència i Unió també s’ha mostrat contrària a la condecoració i ha recordat que l’Ajuntament va aprovar una declaració votada per tots els grups polítics on es rebutjava la desinformació creada amb aquest cas i la manca de coordinació de la Guàrdia Urbana amb els Mossos d’Esquadra. El regidor convergent Joaquim Forn ha dit que la proposta de condecoració a Vilaró, que li havia estat plantejada per la regidora Assumpta Escarp era ‘absolutament inoportuna i fora de lloc’. Forn ha explicat a Europa Press que la regidora socialista li havia comentat que l’alcalde volia condecorar personalment el cap de la Guàrdia Urbana. Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona consultades per VilaWeb, la proposta de condecoració provenia ‘de col·lectius de la Guàrdia Urbana’.

Els fets esdevinguts en la Plaça Espanya el 29 de juny en ocasió de la final de l’Eurocopa estan sota investigació judicial. El cap de la Guàrdia Urbana va afirmar que havia estat ferit per una pilota de goma llençada pels Mossos, però aquesta versió és plena de contradiccions no aclarides. De fet els Mossos l’han acceptat afirmant que ho fan només en base a les paraules del propi Vilaró, i VilaWeb i altres mitjans han publicat informacions que qüestionen les afirmacions del cap de la Guàrdia Urbana sobre el que va passar aquella nit. L’Ajuntament de Barcelona va amagar durant cinc dies les lesions de Vilaró, que va patir greus lesions i l’extirpació de la melsa.

Malgrat aquest gest inusual, l’Ajuntament no ha obert cap investigació sobre els fets i, en canvi, s’ha querellat contra VilaWeb, RAC1 i El Mundo per haver posat en qüestió la versió oficial. Precisament divendres passat el director de VilaWeb va declarar davant un jutge de Barcelona per aquesta querella.

Enllaços
Notícies anteriors: El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona va mentir sobre els incidents de la Plaça Espanya | L’informe dels mossos i la documentació fotogràfica qüestionen la declaració de Vilaró | Noves fotografies fan créixer els dubtes sobre el cas Vilaró | El director de VilaWeb declara per la querella de l’ajuntament pel cas Vilaró |
Declaració de la Comissió de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona lamentant la manca d’informació i transparència del govern municipal sobre els incidents a la Plaça Espanya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any