Un dels inculpats en el cas Turisme Jove diu que es repartien els diners a parts iguals

  • L'ex-cap de Serveis confessa al jutge que l'ex-director general de Joventut del PP era el cervell de la presumpta trama

VilaWeb
Redacció
30.08.2008 - 09:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Juan Francisco Gosálbez, l’únic empresonat pel cas del consorci balear de Turisme Jove, ha assenyalat directament dos dels ex-alts càrrecs de l’anterior govern de Jaume Matas inculpats en el presumpte cas de corrupció. La confessió de l’ex-cap de Serveis i Manteniment de l’entitat, que publica Diari de Balears, acusa directament l’ex-director general de Joventut del PP, Juan Francisco Gálvez, i assegura que aquest era el cervell de tota la trama.Segons les mateixes fonts, Juan Francisco Gálvez, Damià Amengual i Juan Francisco Gosálbez, els qui eren responsables del consorci Turisme Jove en l’anterior govern de Jaume Matas, es repartien a parts iguals les ‘suposades comissions il·legals que feien pagar a les empreses que contractava l’organisme públic’.

Gosálbez va sortir ahir de la presó per declarar durant cinc hores al jutjat. Allà, segons fonts pròximes a la fiscalia, va explicar que quan Gálvez deixà la gerència del consorci i assumí la direcció general de Joventut es reuní amb ell i ‘altres persones’ per donar-los instruccions sobre el funcionament de la presumpta trama organitzada.

Segons la declaració de l’ex-cap de Serveis de l’entitat, cada cop que es feien factures per pagar amb diners públics a una empresa, les inflavenen un 20%. El diner negre que se n’obtenia, explica Diari de Balears, Gálvez, Gosálbez i l’ex-gerent Damià Amengual es repartien el 95 per cent i la resta eta per l’empresa en qüestió. A més, l’únic empresonat per cas assegurà que moltes empreses contractades per Turisme Jove sovint també eren contractades per altres departaments i conselleries del govern de Jaume Matas.

Diligències complicades

Quan es feren les detencions, fa dues setmenes, el fiscal Miquel Àngel Subirán va reconéixer que les diligències del cas Turisme Jove eren més complicades del que preveia, perquè cada cop apareixen nous implicats amb què no comptava. Foren dotze les persones que la policia va detenir etingut en relació al cas.

Entre els implicats hi ha polítics, constructors i un agent de viatges, algun dels quals van confessar haver cobrat comissions il·legals dels responsables del consorci. Els investigadors sospiten que poden haver malversat fins a tres milions d’euros.

Enllaços
Diari de Balears: Gosálbez confessa que es repartia els doblers amb Gálvez i Amengual
Notícia relacionada a VilaWeb: El PP balear se suma al Bloc per investigar l’augment salarial dels càrrecs públics
Arxiu: Detenen sis ex-alts càrrecs del consorci Turisme Jove de l’executiu de Jaume Matas

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any