Laporta continua de president del Barça

  • Se sotmetrà a la confiança de l'assemblea de compromissaris · Vuit directius abandonen la junta

VilaWeb
Redacció
11.07.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Laporta continua de president del FC Barcelona (vídeo), després de la reunió, ahir, de la junta directiva. En canvi, els directius Albert Vicens, Ferran Soriano, Marc Ingla, Evarist Murtra, Toni Rovira, Josep Lluís Vilaseca, Xavier Cambra i Clàudia Vives-Fierro han renunciat al càrrec perquè discrepen sobre la manera d’actuar de Laporta després de la votació de la moció de censura de diumenge (vegeu en vídeo la compareixença d’Albert Vicens).Els directius dimissionaris consideren que, si bé el president va superar la moció, el fet que un 60% dels votants l’abonessin era un càstig a la gestió de la directiva que calia assumir. Per això han optat per dimitir; i si bé volien que Laporta també dimitís, respecten la seva decisió i la dels altres membres de la junta de continuar. Perquè Laporta hagués hagut de dimitir, caldria que haguessin plegat no pas menys de tretze membres de la directiva, que en té divuit.

Joan Laporta ha agraït la tasca dels vuit directius que han dimitit, ha nomenat Josep Cubells nou secretari de la junta i ha anunciat que cobririen les vacants. ‘Hem fet l’esforç per mantenir la cohesió de la junta, però no ha estat possible per diferències de criteri sobre el vot de censura de diumenge.’ També ha dit que continuava al capdavant del club per mantenir la màxima estabilitat possible en un moment crucial de definició del projecte esportiu.

Finalment, ha confirmat que sotmetria el càrrec a votació de l’assemblea de socis compromissaris. L’assemblea era prevista per al 16 d’agost, coincidint amb el torneig Joan Gamper, però s’endarrerirà fins al setembre perquè no obstaculitzi la marxa de l’equip. Si els socis no li donen suport, Laporta dimitirà i la resta de la junta continuarà.

Enllaços
VilaWeb TV: Compareixença de Joan Laporta i Compareixença d’Albert Vicens.
Nota del FC Barcelona: Laporta: ‘Cal recuperar la calma institucional’.
VilaWeb TV: Declaracions de Joan Laporta; Bon cop de cap: Laporta, davant la moció de censura; Veus a favor de Laporta | Sandro Rossell anuncia que es presentarà.
Web del FC Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any