Antonio Bolaño dimiteix de cap de comunicació de Montilla

  • Addueix motius personals

VilaWeb
Redacció
10.07.2008 - 14:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap de Comunicació de la Presidència de la Generalitat, Antonio Bolaño, ha dimitit del càrrec avui al matí per motius personals, segons que han confirmat fonts de Presidència a VilaWeb. Bolaño ha dut a terme una gestió polèmica de l’àrea de la qual era responsable, amb episodis com el de les amenaces que va proferir al periodista de La Vanguardia Jordi Barbeta; aleshores, el març de l’any passat, el Col·legi de Periodistes va avisar que l’actuació de Bolaño era incompatible amb el càrrec que ocupava.Bolaño ha assegurat que ha estat una ‘decisió molt meditada’ i ha remarcat que la seva marxa ‘no significa, ni molt menys, que no segueixi donant una empenta a aquest projecte que farà que Catalunya deixi de mirar-se el melic i tingui una mirada oberta per afrontar el seu futur’. Bolaño ha dit esperar poder seguir ‘a prop’ de José Montilla per ‘aconseguir els objectius que fixis com a president de la Generalitat’.

La dimissió, que Bolaño ha fet saber a Montilla mitjançant una carta, arriba el mateix dia que La Vanguardia ha publicat una notícia sobre possibles canvis de consellers, que Joan Saura hauria plantejat al president. Arran de la publicació de la notícia, Presidència ha emès aquest comunicat de desmentiment.

Trajectòria

Bolaño ha treballat durant onze anys al costat de José Montilla, ocupant diversos càrrecs. La vinculació amb el PSOE va començar el 1996 com a membre de l’equip de Josep Borrell, quan aquest era candidat a la presidència del govern espanyol, i un any més tard va començar a treballar estretament amb Montilla. Va ser coordinador de comunicació de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, la Diputació de Barcelona i la secretaria d’organització del PSC.

El 2003 va ser nomenat cap de premsa del PSC i després va ser al costat de Montilla mentre aquest va ser ministre espanyol d’Indústria, Comerç i Turisme. Durant la candidatura de Montilla a la presidència de la Generalitat, Bolaño va ser el seu director de comunicació i, finalment, es convertí en director de l’oficina de comunicació de l’actual president.

Antonio Bolaño va començar la seva carrera com a corresponsal del diari ABC i redactor d’El Noticiero Universal, Ràdio Sabadell i Radio España de Barcelona – Cadena catalana. El 1986 va entrar al gabinet de premsa d’UGT de Catalunya i entre 1990 i 1994 va dirigir-ne el gabinet del secretariat general. Després va treballar al gabinet de premsa d’Enher fins que es fusionà amb Endesa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any