Famosos d’alta volada

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.05.2008 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si sou fans de la banda de heavy metal Iron Maiden i els dies 9 i 22 de juliol els teniu en blanc a l’agenda, la proposta que us oferim us interessa. Per assistir als concerts d’aquest veterà conjunt anglès a Lisboa (Portugal) i Trondheim (Noruega), podeu anar-hi des de Londres amb l’avió oficial d’Iron Maiden, l’Ed Force One, batejat amb el nom de la mascota antropomòrfica del grup i decorat segons el seu gust. A més de compartir vol amb els membres del grup i de l’equip tècnic, heu de saber que l’Ed Force One serà pilotat per Bruce Dickinson, el cantant de la banda des de 1981. A banda esgargamellar-se als escenaris, Dickinson és pilot d’avions comercials, practica esgrima, té un programa de ràdio i ha publicat algunes novel·les. I, de fet, no és l’únic personatge famós amb fal·lera aèria. Un de ben conegut és John Travolta (que rep els visitants de la seva web amb caçadora d’aviador), apassionat de volar des de fa anys i propietari de cinc avions, entre els quals hi ha un Boeing 707-138 australià.Cosa d’actors…

A l’Amèrica del Nord, on això de l’aviació privada té molta més tirada i tradició que no pas a Europa, descobrim que el també actor Morgan Freeman va obtenir el permís de pilotar a 65 anys, i que l’actriu Angelina Jolie segueix cursos d’aviació des de 2004. Un altre actor, Harrison Ford, pilota habitualment avions i helicòpters. Malgrat l’accident que va tenir el 23 d’octubre de 1999 amb un helicòpter Bell 206-L4, Ford continua ben lligat al món de l’aviació: des de 2004 és president honorari del programa Young Eagles, que busca donar l’oportunitat a nois i noies nord-americans d’entre 8 anys i 17 de volar gratuïtament.

…i de polítics

Sense deixar els EUA, el camp de la política també té alguns pilots ben coneguts. L’actual president nord-americà, George W. Bush, va passar (no sense certa polèmica) per la Guàrdia Aèria Nacional durant la guerra del Vietnam. El supera amb escreix, en termes d’aviació, l’actual candidat republicà a substituir-lo a la Casa Blanca, John McCain, qui a més de tenir una important experiència de pilot de guerra (i haver sobreviscut a tres accidents), va néixer en un indret premonitori: la base aèria de Coco Solo, a la zona del canal de Panamà.

A Celebrity Pilots i a la Wikipedia hi ha més informació de pilots famosos.

Enllaços
Reportatges anteriors de VilaWeb Nit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any