El Circ Cric es planta al Montseny

  • S'estableix al Centre de Recerca de les Arts del Circ i no preveu de fer cap més ronda

VilaWeb
Redacció
05.05.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Circ Cric ja torna a funcionar. L’any passat va interrompre la ronda programada, per raons burocràtiques, i ara s’ha instal·lat al Montseny. En aquesta nova etapa no preveu pas de fer més rondes. En aquest vídeo el director del circ, Tortell Poltrona parla d’aquest canvi de rumb i n’explica els motius, en part derivats del pla integral del circ, presentat pel Departament de Cultura el mes de març passat: ‘És un pas endavant que ningú no havia fet mai en aquest país, però encara és lluny de ser un pla integral.’El pla preveu una inversió, per al 2008, de 2,4 milions d’euros, gairebé el doble que no l’any passat, i un seguit de línies estratègiques que encara s’han de perfilar. Ara, segons Poltrona, ‘no té en compte qüestions més purament empresarials que van més enllà de la cultura, com la mobilitat i les necessitats logístiques d’aquestes grans estructures’.

Aquesta mancança del pla, juntament amb la voluntat de potenciar el Centre de Recerca de les Arts del Circ (Crac), fundat l’any 1996 a la falda del Montseny (Sant Esteve de Palautordera), ha portat el Circ Cric a remodelar l’espai i a instal·lar-s’hi d’una manera permanent. ‘De moment el Cric es fusiona amb el Crac, perquè el Cric no farà més rondes fins que les coses no siguin molt més clares que no ara’, diu Poltrona.

I explica l’essència d’aquesta nova etapa: ‘El Montseny és una reserva de la biosfera; ara hi volem fer una reserva de circ.’ El propòsit dels mesos i anys vinents és de tirar endavant una programació de circ estable al Crac, de coproduir espectacles, de convidar algunes companyies i de convertir l’espai en un centre fix d’assaig i d’aprenentatge de les disciplines del circ.

Tot i que d’un mes ençà el Circ Cric ja fa funcions al Crac entre setmana per a escolars, la nova etapa s’inaugurarà visiblement diumenge amb l’estrena del nou espectacle, ‘Circ Cric al Parc Natural del Montseny’, molt semblant al que es va presentar a Barcelona el mes de febrer de l’any passat.

Enllaços
VilaWeb TV: Entrevista amb la puça del Circ Cric.
Notícia relacionada (12/03/2008): L’administració i el sector del circ acorden un protocol sobre els espectacles circenses.
Notícia relacionada (08/03/2007): El Circ Cric suspèn la ronda per Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any