Lluís Recoder: ‘CiU i PSC estan obligats a entendre’s en els grans temes de país’

  • Entrevista amb el batlle de Sant Cugat, que reclama una renovació de CDC

VilaWeb
Redacció
25.04.2008 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder (CiU), considera, en aquesta entrevista, que CiU i el PSC estan obligats a entendre’s en els grans temes de país. Reclama, per exemple, un gran acord per a negociar el finançament a Madrid: ‘Si hi anem plegats, serem més forts.’ Poques setmanes després de demanar una renovació de la direcció de CDC, també matisa que no defensa pas la sociovergència i aclareix que CiU i ERC haurien de mirar d’acostar posicions.’No defenso pas la sociovergència’, puntualitza, sinó que ‘és bàsic construir un eix d’acord amb el PSC’ en les qüestions importants que s’han de negociar amb l’estat espanyol; sobretot, perquè el país té un ‘poder institucional feble’. Sobre les relacions amb ERC, propugna de reconstruir els vincles romputs aquests darrers anys: ‘Amb perspectiva històrica, d’aquí a trenta anys els ciutadans no entendran que dos partits que comparteixen l’aspiració d’assolir més poder per al país s’hagin dedicat a esbotzar els ponts que els uneixen.’

Sense qüestionar la direcció d’Artur Mas, i amb vista al congrés del partit del mes de juliol, Recoder insisteix a demanar la renovació del partit, oimés que dins de CDC, ‘hi ha molta gent desencantada’, que hauria de tenir veu per a manifestar-se. Per Recoder, la societat del nostre país ha canviat molt aquests anys; per tant, cal ‘ampliar i actualitzar’ el discurs ideològic de Convergència amb ‘més propostes socials i més clares’, sobre medi, educació i immigració. Aquesta renovació, diu, s’ha de concentrar en el discurs, no pas en les persones, encara que el congrés del mes de juliol hauria de servir per ‘posar al capdavant del partit persones que transmetin bé el nostre misstage; moltes ja hi són, però n’hi ha que potser no’.

Recoder ja ha rebut el suport del diputat de CiU al congrés espanyol, Carles Campuzano, del diputat del Parlament, Josep Rull, i de l’eurodiputat Ignasi Guardans.

Enllaços
VilaWeb: Guardans expressa el suport a Recoder per a la renovació de la direcció de CDC (21-04-2008)
Bloc d’Igansi Guardans a MésVilaWeb
Viquipèdia: Lluís Recoder

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any