Continuen els escorcolls per l’operació contra el terrorisme jihadista

  • La comunitat paquistanesa creu que les detencions de Barcelona són un greu error

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.01.2008 - 21:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Guàrdia Civil ha fet un nou escorcoll aquest vespre amb un dels detinguts arran de l’operació policíaca que ha començat a la matinada a Barcelona. En total, s’han detingut quinze persones acusades de vinculació amb el terrorisme. A més, segons l’agència Europa Press, que no cita la font de la informació, la policia ha trobat una bossa amb cinquanta grams de peròxid d’acetona, un explosiu fàcil de fer a casa. Al migdia la policia ja havia comunicat que s’havien trobat detonadors i materials per fer explosius. La comunitat paquistanesa de Barcelona però, creu que les detencions són un error.Mohammad Iqbal (foto 2), secretari general de l’associació paquistanesa de Barcelona, Camí de la Pau, ha dit a VilaWeb que la comunitat paquistanesa de la ciutat no es podia creure que les persones detingudes avui per vinculació amb el terrorisme jihadista planegessin cap atemptat. Segons Iqbal, encara no se saben els noms dels detinguts, però són religiosos del grup ‘jamat tabligh’, que fa més de cent anys que prediquen, que mai no havien causat cap problema i que no són violents. Dels detinguts, dotze són d’origen paquistanès i dos de la Índia.

Segons ha dit la policia al migdia, als escorcolls de diversos locals i pisos dels barris del Raval i de Santa Caterina de Barcelona s’hi han trobat materials per fer explosius i quatre temporitzadors, però Iqbal s’ha mostrat incrèdul i ha dit que els temporitzadors deurien ser despertadors. A més, també s’ha mostrat preocupat per les conseqüències que les detencions puguin dur a la convivència entre les comunitats paquistanesa i catalana.

El president de l’Associació de Treballadors Paquistanesos a Barcelona, Javed Ilyas, també considera molt estrany que es relacioni els detinguts amb el terrorisme jihadista i, segons ha dit, la policia els ha arrestat en una reunió religiosa. Pel que sembla, al pis del carrer Hospital on s’han fet les detencions s’hi reunien periòdicament per tal de resar. Javed Ilyas, a més, també es mostra preocupat per les conseqüències de les detencions perquè castiguen a tota la comunitat paquistanesa de Barcelona.

El ‘jamat tabligh’ és un grup que va originar el 1920 a la Índia Mohammad Ilyas Kandhalawi format per musulmans que es dediquen, sobretot, a la predicació de la seva visió de l’Islam. Alguns musulmans els critiquen i els acusen de no seguir una camí religiós correcte i ells defensen una

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any