La Universitat de Vic canvia el gerent Antoni Uix per Josep M. Clotas

  • També nomena com a nous patrons Joaquim Comella, Oriol Guixà i Lluís Jou

VilaWeb
Redacció
17.12.2007 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Antoni Uix, gerent de la Universitat de Vic des de febrer del 2000, serà rellevat en el càrrec a partir del dia 2 de gener de 2008 per Josep M. Clotas. Així mateix, el Patronat de la Fundació Universitària Balmes s’ampliarà amb tres membres de representació social, per tal de completar el nombre total de 14 patrons previst en els estatuts. Aquests són dos dels acords presos pel Patronat de la FUB reunit avui divendres 14 de desembre.El canvi de gerent ve motivat per la necessitat d’adequar el perfil d’aquest càrrec als nous requeriments i reptes que planteja el futur de la Universitat, com ara reforçar les relacions universitat-empresa, la recerca i la transferència de coneixement. En aquest sentit, el nou gerent de la Universitat de Vic, economista de formació, té una dilatada experiència en el món universitari ja que fins ara ha estat gerent del Parc Mediterrani de la Tecnologia, de la Universitat Politècnica de Catalunya a Castelldefels, i anteriorment havia estat controller de la Fundació Universitat Autònoma, entre altres càrrecs.

Pel que fa als nous patrons nomenats, es tracta de Joaquim Comella, president del Consorci Hospitalari; Oriol Guixà, president de la delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona; i Lluís Jou, notari i professor de dret civil de la Universitat de Barcelona. Aquests patrons ostentaran el càrrec per un període de quatre anys i podran ser reelegits indefinidament.

Amb el nomenament d’aquests tres patrons, i del de Ricard Torrents el curs passat, es completa el Patronat de la FUB amb els quatre membres de representació social previstos en els estatuts. D’aquesta manera i per primera vegada el Patronat es veu completat amb els seus 14 membres, fet que enriquirà els debats, les aportacions i les orientacions per al govern de la Universitat de Vic, i la reforçarà per tal d’avançar en el reconeixement de la seva personalitat específica.

Componen el Patronat de la FUB, l’alcalde de Vic com a president i dos patrons elegits entre els regidors; tres patrons de la Generalitat de Catalunya, un d’ells com a videpresident; tres patrons representants del professorat i PAS de la UVic elegits pel Claustre de la Universitat; un patró representant de les empreses vinculades a la UVic; i quatre patrons de representació social.

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes i el rectorat de la Universitat de Vic volen expressar el seu reconeixement unànime a la tasca desenvolupada per Antoni Uix durant els vuit anys que ha exercit el càrrec de gerent de la UVic, i que ha significat una reorganització i estructuració de les finances de la Universitat de Vic en un moment especialment delicat de davallada de la matrícula i quan encara no s’havia aconseguit la signatura de contracte-programa amb la Generalitat de Catalunya i la seva representació al Patronat de la FUB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any