Avancen les Obres per l’Accés al Riu Llobregat

VilaWeb
Redacció
24.10.2007 - 09:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest mes d’octubre han començat a veure’s les obres d’accés al riu Llobregat des de Sant Boi. Aquest era una reivindicació demanada durant molts anys pels santboians per solucionar els nyaps provocats pel disseny nefast de les carreteres que entren a la ciutat. Aquest disseny havia tallat gairebé tots els camins per a vianants i bicicletes que volguessin arribar a la vora del riu. Ara es comença a redreçar la situació, de cara a l’any 2008Les obres d’arranjament dels marges i accessos al riu Llobregat des de Sant Boi han començat a veure’s. Després de molts anys de reivindicar un accés directe a peu i en bicicleta des de la ciutat, uns diners aconseguits de Madrid com a torna de les obres de l’AVE han permès redreçar en part la situació. Gairebé uns 16 milions d’euros que es reparteixen entre El Prat, Sant Boi i Martorell per arranjar les vores del riu des de la desembocadura aconseguits per la insistència del diputat Joan Tardà, d’ERC. Aquests diners van millorar els que venien de la Diputació per les gestions d’IC per fer un accés. Assumint el projecte menor dins del gran per un total de 6 milions d’euros, ha resultat un de millor que es farà en dues fases. Així la nostra ciutat disposarà d’un pont que es farà davant de l’antic escorxador, més enllà de l’Ateneu Santboià. El pont permetrà arribar fins a la vora del riu, i del passeig natural que es formarà amb l’arranjament de la riba, connectant el camí del Sorral riu amunt.

Això ha comportat la desaparició dels horts al.legals que estaven situats al costat de l’estació dels FGC. Hi havia unes 40 parcel.les, de les quals només 17 eren de gent de Sant Boi, i s’ha ofert als interessats la possibilitat d’accedir en igualtat de condicions a les convocatòries per accedir als horts lúdics que fa el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament. Uns horts lúdics que arrenquen de l’anterior legislatura, plenament consolidats a la zona dels polígons. Les obres també estan pendents de l’acabament del col.lector de salmorres i de la canalització de gas que passa pel camí del Sorral.

Posteriorment, es treballarà al parc agrari per fer una dessalinitzadora a petició dels pagesos per millorar l’aigua de rec. En una altra línia, el regidor de Medi Ambient, Josep Mª Cervelló vol aconseguir que un dels ramals del Camí de Sant Jaume passi per la nostra ciutat. També es vol crear aprop dels accessos al riu un centre de natura i acolliment per als visitants, tant per anar a peu o en bicicleta, i des d’aquí fer diferents rutes senyalitzades. D’aquesta manera es recollirien les peticions que es van fer al seu dia a l’Agenda 21, tant per part dels ciutadans com d’associacions com Bicibaix i altres entitats naturalistes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any