NotÝcies

Dijousá 11.10.2007á 06:00

S'obre una web per vendre la Casa Vicens de GaudÝ

La immobiliÓria espera vendre-la a inversors estrangers per trenta milions d'euros

Men?ame
 

L'empresa immobiliÓria Altadicion ha obert la pÓgina CasaVicens.es, amb tota la informaciˇ sobre un dels primers edificis que l'arquitecte Antoni GaudÝ va bastir a Barcelona i que ara es troba en venda. La casa, situada al barri de GrÓcia (Barcelona) i una de les mÚs desconegudes dels turistes, era des del 1899 el domicili de la famÝlia Herrero Jover, que l'estiu passat va posar-la en venda. El preu Ús de trenta milions d'euros.

Per facilitar-ne la venda la immobiliÓria ha obert una pÓgina web en anglŔs, Órab, japonŔs, rus i xinŔs. Entre mÚs coses, contÚ un breu resum de l'obra i de la vida de GaudÝ, i forša detalls de la casa: plÓnols, fotografies de l'interior i de l'exterior, detalls de les cambres, forša ben conservades...

Esperant comprador

A principi de setembre es va publicar que la immobiliÓria britÓnica Bective Leslie Marsh posava a la venda la Casa Vicens per trenta-cinc milions d'euros, per˛ que la venda es preveia difÝcil perquŔ l'estil de GaudÝ no agrada a tothom. Altadicion diu ara que tÚ l'exclusiva de la venda de la casa, i que la immobiliÓria britÓnica actuava de colĚlaboradora. L'edifici Ús va posar a la venda el mes d'agost, per˛ encara no hi ha cap comprador en ferm, segons que ha dit la immobiliÓria a VilaWeb.

Quan, al setembre, es va publicar la possible venda de la Casa Vicens, els membres de la famÝlia Herrero es van contradir sobre si la pretenien vendre o no. MÚs tard, a final del mateix mes, Ignacio Herrero va declarar a The Times que la casa era bonica per˛ poc confortable i que cap membre de la famÝlia no se la volia quedar. Com que dos dels germans Herrero tenen famÝlia pr˛pia i un tercer estÓ a Girona, convertir la casa en museu i atendre la gernaciˇ de visitants que podrien passar-hi cada dia, exigiria dedicaciˇ completa. Per tant, van decidir de vendre-la.

Cap propietari no podrÓ modificar l'estructura de la casa i caldrÓ un permÝs especial per a qualsevol reforma, car la finca fou declarada patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO. S'ha conservat amb forša zel, tot i que el 1946 es va esfondrar una font i que una part del jardÝ es va vendre per fer-hi un altre edifici. La casa tÚ gairebÚ set-cents metres quadrats, una dotzena de cambres i deu banys.

Com que Ús una casa particular, no Ús possible de visitar-la, per˛ sol obrir les portes a ve´ns i ciutadans una vegada l'any: el dia de Santa Rita, el 22 de maig.

Men?ame