El Catalan LoCo Team d’Ubuntu ja és oficial

  • És el primer equip LoCo basat en un àmbit lingüístic i no en fronteres polítiques

VilaWeb
Redacció
16.05.2007 - 11:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els membres del Comunity Council d’Ubuntu, presidits pel fundador d’Ubuntu Mark Shuttleworth, han aprovat l’oficialitat del Catalan LoCo Team, Comunitat Catalana d’Usuaris d’Ubuntu, aplegada al voltant d’Ubuntu.cat. L’oficialització d’aquest nou equip local es va fer ahir en una reunió via xat entre alguns dels impulsors i els membres del Comunity Council. Mark Shuttleworth va valorar molt positivament la feina de l’equip local català.Shuttleworth no sols va elogiar el document de presentació del Catalan LoCo Team, ans va dir que podia servir d’estàndard per als altres equips locals a l’espera d’aprovació. Els membres del Comunity Council també es van declarar molt satisfets per l’aprovació d’un equip local d’usuaris basat en una comunitat lingüística i no pas en fronteres polítiques. De fet, el Catalan LoCo Team és el primer d’aquestes característiques.

Un LoCo Team és una comunitat d’usuaris de la distribució de GNU/Linux Ubuntu que s’ajuden i ajuden qualssevol altres usuaris per resoldre dubtes i dificultats sobre aquest sistema operatiu lliure i gratuït. També es dedica a tasques com la difusió, en tota mena d’actes, d’Ubuntu com a alternativa als altres sistemes operatius, tals com Windows i Mac. Com en la majoria de projectes de programari lliure, la col·laboració voluntària és essencial en el projecte Ubuntu, i les comunitats locals d’usuaris en són una peça molt important.

El Catalan LoCo Team s’ha gestat al voltant d’una llista de distribució de correu electrònic en què els usuaris d’Ubuntu s’ajuden per resoldre els entrebancs amb què topen i que no ha parat de créixer des que es va instituir, el desembre del 2006. Actualment ja té més de tres-cents membres i qualsevol s’hi pot subscriure. A més, el Catalan LoCo Team disposa d’un wiki, un fòrum i un xat. Alguns dels seus membres també col·laboren en la traducció d’Ubuntu al català.

Enllaços
Ubuntu.cat.
Llista de LoCo Teams d’Ubuntu.
Notícia relacionada de VilaWeb.tv: Ubuntu, un sistema operatiu diferent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any