Atzukak

  • Músiques de la Vall

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.03.2007 - 20:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El projecte Atzukak va nàixer en 1995 quan un grup d’amics, Carles, Dani i Toni, es van ajuntar per a formar una base musical que al llarg del temps ha anat configurant-se. Amb la incorporació de David Palomino al baix, Atzukak va composar les seves primeres cançons amb les quals es va donar a conèixer principalment al públic d’Ontinyent.Amb la posterior i quasi simultània incorporació de Josep Bas a la percussió llatina i Xus i Irene a les dolçaines, Atzukak queda definit per un tarannà de marcat caràcter valencià que els porta a guanyar el V concurs de rock ciutat d’Ontinyent. D’ençà d’aquest moment el grup Atzukak ix d’Ontinyent per portar la seua música arreu de les comarques centrals. Diversos concerts a Alcoi, l’Olleria, Xàtiva o Alzira entre d’altres, permeten que Atzukak consolide el seu nom dins el circuit de música rock en català.

Però el vertader repte per al grup es presentà el 1998 el qual Atzukak dóna el seu primer pas seriós dins del món musical materializat en un CD, les seues primeres 8 cançons. Així al setembre d’aquell any apareix al mercat el primer CD que el grup grava als estudis RPM de València, amb Roger Garcia com a tècnic de so. El primer CD que grava el grup apareix a la llum amb el nom d’Atzukak en una tirada inicial de 1000 còpies que es van esgotar després del primer mes a la venda, per la qual cosa es va fer una segona edició de 1000 còpies més. En l’actualitat el grup ha venut més de 2000 còpies baix el segell de 45 revolucions.

D’ençà de l’aparició del primer CD, Atzukak comença el seu periple particular i trascendeix a les comarques centrals per obrir-se camí dins l’ àmbit del Països Catalans. El grup actua en diversos festivals de renom com l’ “Almadravarock”, “El Carrascar”, “Les Barraques de Banyoles” o el festival d’Arenys”. Només un any després (1999), el grup és elegit guanyador en les promocions 99 dels premis a la Nostra Marxa de Ràdio Nova.

Al mateix moment que Atzukak gaudeix de la seua considerable però merescuda expansió dins del món musical, el grup experimenta una nova reorganització entre les seues files. D’una banda, s’incorporen Kike i Merxe a la dolçaina i a la flauta travessera respectivament. D’altra banda Tomàs Quinyones entra a formar part del grup per substituir a David Palomino al baix. Amb aquesta nova formació el grup continua viatjant per portar la seua música arreu dels Països Catalans. El festival Música Viva d’Amposta, L’acampallengua de la Franja de Ponent, Calella i Torelló entre altres, es converteixen en punts d’encontre entre el grup i un públic.

Atzukak durant els mesos de març i abril de 2003 es tanca a l’Estudi de Música per gravar el seu segon CD de llarga durada sota la direcció de Manolo Miralles i Carlos. El nou CD que veu la llum sota el nom de GATZARA, conté 13 temes i comporta a més la creació d’un segell que naix per suplir les deficiències del mercat discogràfic al País Valencià, anomenat Cul de Rock Records.

– Components i Instruments:

Carles: Guitarra i veu

Dani: Bateria

Toni: Guitarra

Josep: Percussió llatina

Tomàs: Baix

Merxe: Dolçaina, flauta travessera i cors

Kike: Dolçaina i cors

– Procedència: Ontinyent.

Podeu visitar la seua pàgina web http://www.atzukak.org/

Músiques de la Vall

Amb el patrocini de l’Àrea de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, a través de la seua Àrea de Joventut ha impulsat el programa “Músiques de la Vall”.

Amb este programa, es vol donar difusió als grups musicals de la comarca i donar una alternativa d’oci a la joventut en general, oferint-los una programació radiofònica on puguen conèixer els diferents estils i grups musicals que hi han.

Setmanalment a la emissora Onda 15 l’Olleria Ràdio (105.7 FM), hi haurà un grup protagonista on dia a dia sonarà la seua música, i finalment el dissabte a les 13 hores, se’ls farà una entrevista als components del grup.

Si vols fer alguna sugerència o aportació, pots posar-te en contacte amb l’Àrea de Joventut, Esport i Educació de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, al correu electrònic joventutesport@mancovall.com

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any