La Generalitat aixeca la intervenció sobre L’Aliança després de cinc anys

  • Es convocarà els mutualistes perquè escullin la nova junta

VilaWeb
Redacció
29.12.2006 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat ha aixecat definitivament la intervenció sobre la mútua L’Aliança. Ara, un cop constatat el redreçament de les irregularitats comptables que el febrer del 2002 van obligar el Departament d’Economia a rellevar la junta de govern per un administrador únic, L’Aliança tornarà a ser governada pels mutualistes.

Els organismes de govern de L’Aliança van ser rellevats per l’administració catalana el febrer del 2002 en detectar-se irregularitats financeres. «La viabilitat econòmica era indispensable per garantir la qualitat assistencial», explicava ahir la consellera de Salut, Marina Geli. Ara, i una vegada sanejada l’economia de l’entitat, està previst que l’administrador únic, Eduard Spagnolo, convoqui l’assemblea general de la mutualitat per procedir al nomenament d’una nova junta directiva. Spagnolo va explicar ahir que «calia fer un diagnòstic precís de la situació de la mútua, ja que en el moment de la intervenció la comptabilitat no reflectia la situació real de la companyia». «En aquests moments», va assegurar, «estem en situació molt competitiva –el 2005 es van obtenir guanys de 4,4 milions d’euros– i tots els centres s’han actualitzat en capacitat assistencial i equipaments», una modernització que ha suposat la inversió de més de 27 milions d’euros.

El director general de finances de la Generalitat, Miquel Salazar, va confirmar ahir que abans de la intervenció del 2002 a L’Aliança existia «la doble facturació», una pràctica que per Castells explica el perquè del deute de 30 milions d’euros amb la Generalitat. Salazar també va assegurar que «amb els antics administradors no hi ha hagut sancions rellevants» sinó que hi ha «sentències fermes de diversos tribunals en les quals es desestimen les reclamacions» d’aquestes persones, que van haver de deixar la junta de govern de la mutualitat «sense indemnitzacions». Avui, L’Aliança té prop de 130.000 socis, 5.000 menys que ara fa cinc anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any