Castelldefels tindrà el 2010 un tercer ambulatori.

VilaWeb
Redacció
25.08.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Castelldefels tindrà l’any 2010 un tercer Centre d’Atenció Primària (CAP), segons ha anunciat avui la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, després d’una visita tècnica ordinària als CAP Doctor Bartomeu Anglada (Gavà), Gavà Mar i El Castell (Castelldefels).

El nou centre s’ubicarà a la zona de Ca n’Aymerich de la localitat de Castelldefels. A més, està prevista la remodelació i ampliació del CAP El Castell. Geli ha assegurat que Castelldefels gaudeix d'”un present i un futur esplèndid” en atenció sanitària.

El nou centre de Ca n’Aymerich, que entrarà en ple funcionament el 2010, se sumarà al segon CAP de Castelldefels, inaugurat fa poc a Can Bou, i també donarà cobertura sanitària al barri de les Botigues de Sitges.

“Es tracta d’un gran centre d’uns 4.000 metres quadrats que té un pressupost de 1.380.000 euros”, ha explicat Geli. Com a principal novetat, el nou centre integrarà un servei d’atenció a la salut mental per a adults.

La consellera de Salut ha anunciat també l’ampliació i remodelació del CAP El Castell per a principis del 2007. La principal novetat consisteix a la creació d’un centre d’urgències d’Atenció Contínua capacitat per tractar i observar patologies amb caràcter d’urgència.

“Castelldefels ja té professionals perfectament capacitats per tractar aquestes patologies”, ha indicat. “D’aquesta manera, els ciutadans no hauran d’acudir, com passa actualment, a l’Hospital de Viladecans”, ha celebrat.

L’actuació contempla a més ampliar els serveis i equipaments de radiologia, augmentar el nombre de consultes i integrar els serveis socials en aquest mateix espai. “Molts d’aquests serveis ja han començat a oferir-se però ara tenim un problema d’espai”, ha dit.

Segons Geli, la recent obertura de l’ambulatori de Can Bou ha permès descongestionar i millorar notablement l’accessibilitat al centre del Castell, i reduir en 48 hores les hores de visita per al metge de capçalera. (Europa Press)

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any