La visita del papa col·lapsa València

  • Queixes d'alguns ciutadans pel tracte de les forces de seguretat entre els simpatitzants de la campanya 'Jo no t'espere'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.07.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de persones, moltes de les quals arribades de fora, han seguit el recorregut de Benet XVI, que a quarts de dotze del matí ha aterrat a l’aeroport de Manises. Les estimacions més optimistes parlaven de prop d’un milió i mig de persones. El papa farà una estada de 24 hores a València, on participarà al V Encontre de Famílies. Ahir l’ajuntament va tallar al trànsit bona part dels carrers del centre de la ciutat i dels voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències.Tot això passa quan la ciutat encara és consternada per l’accident de metro de la línia 1, i set ferits encara són a l’hospital. De fet, el papa mateix ha resat a l’estació de Jesús per les 42 víctimes de l’accident. Tot just ahir, Comissions Obreres, UGT i el Sindicat Independent Ferroviari van dir que s’havia d’investigar a fons l’accident i la possibilitat que la causa fos una errada tècnica. El portaveu del govern valencià, Vicente Rambla, va respondre les afirmacions de que la línia es trobava en mal estat dient que es podien emprendre accions judicials contra aquells que, sabent-ho, no ho haguessin comunicat. Segons va dir, el govern no tenia cap constància de que la línia no estigués bé. Els sindicats ja van anunciar que es manifestarien dimarts davant de les Corts, on els consellers d’Infrastructures i Administracions Públiques compareixeran per donar explicacions sobre l’accident. Per una altra banda, continua la polèmica sobre la negativa de Francesc Camps de comparèixer a les corts per donar explicacions de l’accident, i sobre les resistències del PP de constituir una comissió investigadora.

El cost de la visita del papa

La despesa de la visita del papa per part de l’administració valenciana és un dels aspectes que ha causat més polèmica i, encara que els comptes no s’hagin fet públics, hom estima que la despesa de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de València oscil·la entre vint i trenta milions d’euros. Més informació, en aquest vídeo de VilaWeb TV.

Queixes de la ciutadania

Alguns ciutadans que duien adhesius amb el lema ‘Jo no t’espere’ han denunciat a VilaWeb el tracte de les forces de seguretat. L’incident s’ha produït a la zona de la plaça de la Verge, quan una parella que duia les enganxines ha hagut de fer mitja volta perquè la polícia no els ha deixat passar (tot i acreditar-se) per accedir al seu domicili, situat dins del perímetre de seguretat. Per contra, les forces de seguretat deixaven passar els ciutadans que no duien cap distintiu contra la visita del papa.

Enllaços
Reportatges en vídeo de VILAWEB TV: Quant costa la visita del papa? i Valencians que no l’esperen.
Web del col·lectiu Jo no t’espere, on es pot llegir el manifest contra la visita de Benet XVI.
Enquesta de VilaWeb: Hi ha responsabilitats polítiques en l’accident del metro de València?.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any