El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha suspès el pagament dels sis mil euros per a l’escolarització en castellà en centres privats sol·licitada per una família catalana. Segons el tribunal madrileny, cal esperar que el Constitucional espanyol dicti sentència sobre el recurs d’inconstitucionalitat que va presentar la Generalitat sobre la LOMCE.

És la primera resolució judicial que s’emet sobre l’ajut previst a la disposició addicional 38 de la LOMCE, de la cinquantena de recursos que ha anat interposant Ensenyament d’ençà que el Ministeri d’Educació espanyol va acceptar la tramitació de la llei. El departament espera que les resolucions de tots els casos vagin en la mateixa línia, i per tant, el pagament d’aquests 6.000 euros no s’hagi de fer efectiu.

Precisament dilluns, la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va demanar durant la conferència sectorial d’educació que aquest ajut fos derogat. Arran de la negativa del ministre espanyol, Méndez de Vigo, la consellera va demanar d’aturar la mesura, però la solució tampoc no va ser acceptada. Ruiz considera que aquesta posició respon a la voluntat de desmuntar el model d’escola catalana.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]