L’esquerda inevitable entre Rajoy i el PSOE

  • «Rajoy no pensa què és millor per a Espanya; pensa què millor per al PP»

Vicent Partal
06.07.2017 - 22:00
Actualització: 07.07.2017 - 07:28
VilaWeb

Retingueu aquesta definició perquè és la clau de tot: ‘antiespanyol’. La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, es va referir ahir a Mariano Rajoy titllant-lo d’antiespanyol. La definició no és ni anecdòtica ni innocent. És precisa. I fàcil de desenvolupar: si a Rajoy li importàs Espanya no l’empenyeria, com fa, al caire del penya-segat.

Armengol va fer aquestes declaracions a Madrid, acompanyant-les d’una altra càrrega de profunditat. No tan solament es va manifestar contrària a l’aplicació de l’article 155, sinó que va exigir que si mai se sospesa aquesta possibilitat el PSOE prenga la decisió col·lectivament. I ja va avisar que ella votaria que no. Al vespre, en una entrevista televisada, Pedro Sánchez va matar el debat: el PSOE és contraria a aplicar el 155.

Al matí, a la Moncloa, Mariano Rajoy havia rebut Pedro Sánchez, per parlar de la situació catalana. I es va trobar amb una resposta ambivalent, amplificada immediatament a Madrid per Margarita Robles i a Barcelona per Miquel Iceta. Coincideixen amb el PP en el fet de refusar el referèndum del primer d’octubre però en res més. Sánchez exigeix que el govern espanyol i el català negocien i fins i tot avisa que si Rajoy no ho fa ell mateix impulsarà mesures des del parlament espanyol per a negociar amb Catalunya. Rajoy no en vol ni sentir parlar. Al vespre, Sánchez anava tirant bombes contra el cap de govern: ‘He demanat a Rajoy que vaja a parlar amb Puigdemont’, va dir.

Fa mesos que sabíem que, així que la decisió del govern català fos impossible d’eludir, a Madrid passarien coses. Era ben elemental i els únics que no ho volien veure eren els fanàtics que creuen més en la ideologia que no pas en els fets. No puc dir, doncs, que m’estranye la situació creada ahir, però hi done una importància fonamental: el front de Madrid, si és que ha existit mai, s’esquerda. I cal entendre’n les raons.

Hi ha, com és evident, la impossibilitat de domar els batlles del PSC. Ells no seran la barricada contra el referèndum. No gosaran, la majoria no estan disposats a jugar-se-la així. Però hi ha un altre element, molt més important encara, que és el que Armengol posava sobre la taula amb la seua contundent caracterització de Rajoy.

Rajoy no pensa què és millor per a Espanya; pensa què millor per al PP i per a continuar robant a Espanya. I veu en l’atac a Catalunya una eina magnífica, sobretot, per a domesticar el PSOE i posar-lo al seu servei. Per a anul·lar-lo com a oposició. Generant un clima extremadament violent, Rajoy intenta o bé doblegar el PSOE i convertir-lo en una sucursal ideològica del PP, intranscendent, o bé, si no es doblega, acusar-lo de separatista i fer-lo responsable de tots els mals d’Espanya. (No us en sorprengueu: d’ací a uns quants dies començareu a sentir-los-ho dir, si tot continua igual.)

D’una manera o altra, Rajoy vol laminar el PSOE i acorralar-lo. Però què passa si el PSOE s’escapoleix de l’escomesa i en comptes de deixar-se sotmetre reacciona? Bé, aquest és el punt on som avui mateix, un punt interessant com pocs. Perquè Rajoy està més sol, infinitament més sol, i la seua solució, si és que en tenia cap, com més va més dubtosa es veu.

La Generalitat, mentrestant només ha d’esperar, amb tota la tranquil·litat del món. O referèndum el primer d’octubre o oferta de pacte del congrés espanyol per a fer un referèndum acordat un poquet més tard. Perquè menys que referèndum d’autodeterminació no s’acceptarà i més tard del dia que es convoque tampoc no hi haurà ja res a parlar. La pressa sobtada de Sánchez és, doncs, una magnífica notícia.


[Bon dia] –Els col·legues d’Equinox, un mitjà en francès que es fa des de Barcelona, van descobrir ahir una recomanació sobre Catalunya continguda en el darrer llibre del primer ministre francès, Edouard Philippe, que s’acaba de posar a la venda. El llibre, Des hommes qui lisent, és un assaig sobre els llibres i la lectura que conté una apassionada defensa del Sant Jordi català: ‘Et plutôt que de présenter par le menu la diffusion effrayante du monstrueux Petit Livre Rouge chinois, censé forger un peuple à l’image des commandements de son avant-garde éclairée, c’est vers la Catalogne qu’il faut se tourner.’ Pas mal.

–Yabiladi publica una història interessant que diu que Blas Infante, el fundador del nacionalisme andalús i símbol de dignitat i resistència del seu poble, s’havia convertit a l’islam durant la guerra del Rif. No n’havia sentit parlar mai, però després, fent una cerca, he vist que hi ha un debat –petit i limitat, això sí– sobre aquest tema. M’ha deixat intrigat…

–La senyora noruega que arriba a l’Alfàs del Pi i creu que pot reclamar que els seus fills siguen educats en espanyol perquè ella es pensava que anava a Espanya. Mare de Déu, quina historieta que conten aquests de l’Español. Quina gent, per favor!

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
06.07.2017  ·  22:39

Fa tot l’efecte que s’ha superat una altra etapa. I allà a Madrid comença a anar cadascú a la seua. Per poques llums que tinga Sánchez, ja pot veure que tal i com van les coses no tenen cap opció. Però si es desmarca de la política que fins ara ha dut el govern d’allà, tots els mitjans se li llençaran al damunt. No deu tindre massa marge de maniobra. Però, per damunt de tot, el que no té és temps. Ara mateix, per al final de setembre nomes resten 85 dies. Però encara hi ha més. El govern de Catalunya està passant a la ofensiva. Tira pel dret en les oposicions al cos dels mossos, per exemple. I es constata que no passa res. Recorde quan es parlava d’aquella metàfora del tren sense frens baixant per un pendent. Ara ja va desenfrenat.

Alex Rodriguez
Alex Rodriguez
06.07.2017  ·  22:42

M’agrada molt el concepte ‘sucursal ideològica’ del PSOE respecte el PP. Jo he pensat més en un xantatge: si no em segueixes t’acusaré de ser poc espanyol. I el PSOE ha seguit massa cops aquest joc.
Espanya no és (encara) un país de pensament únic. De ben segur que al PSOE i a d’altres partits hi ha (ha d’haver-hi) gent intel.ligent disposada a afrontar el conflicte i negociar com a persones civilitzades.
Mentrestant, Rajoy farà allò que millor sap fer i li és més senzill: res. I acusar de poc patriota tothom qui no el segueixi en el seu numantisme. Esperem que per poc temps.

Enric (EPM) Pelegrín
Enric (EPM) Pelegrín
06.07.2017  ·  23:19

Al meu entendre la qüestió que està plantejant una majoria de catalans, en primera instància, és una qüestió de democràcia. És a dir, la decisió l’ha de prendre la gent i el que han de fer les autoritats és facilitar que es pugui decidir de forma lliure i informada. Si alguna actitud cal rebutjar és la dels que obstaculitzen e intenten impedir que es voti. En la defensa de la democràcia que pensin els espanyols que si ens la laminen als catalans també se la treuen a ells.
La segona qüestió que plantejo és que la independència de Catalunya no destorba per a res el concepte d’una Espanya plurinacional. Si els espanyols volen fer aquest camí i construir un nou ideal nacional, més inclusiu, que no dubtin que la majoria dels catalans no els ho destorbaran. Però és un objectiu seu, que tard o d’hora segurament es plantejaran. Construir unes relacions entre les nacions més inclusives i més democràtiques, reformant l’estat i alliberant-lo de la casta que el controla en interès propi. En aquest sentit segurament els reformistes de la democràcia espanyola trobaran moltes complicitats a Catalunya.
Aquí però ens cal prendre un camí nou, a partir de la decisió popular, per tal d’afrontar els reptes que ens està plantejant el segle, que no són pocs i que amb la Independència els podrem encarar, els haurem d’encarar, amb renovades forces i sense la cotilla centralista que ens oprimeix. Els problemes els tenim davant: pobresa, seguretat, medi ambient, educació, energia, aigua, equilibri territorial, etc.

Enric Blanes
Enric Blanes
07.07.2017  ·  00:15

A vegades ens deixem dominar per la complicació de tot plegat, ens amoïnem, dubtem, ho veiem difícil –ho trobo normal i inevitable…

Mentrestant, la nau va, a tota vela. Aquesta setmana, amb l’acte de dimarts al Teatre Nacional de Catalunya i la publicació del web garanties.cat, hem revertit la idea que el referèndum era incert. L’expectació és gran, els actes d’explicació pel territori poden agafar molta força. El compromís independentista es reforça. No m’esperava la repercussió en la premsa internacional, que va convertir en notícia destacada el fet que la Llei del referèndum estableix que, quan guanyi el Sí, Catalunya serà independent de forma quasi immediata –i que si guanya el No, eleccions autonòmiques.

El que sí que esperava feia molts mesos és el que exposa l’editorial: l’escletxa i la divisió en el costat dels adversaris es van fent més grans, com passa sempre que un moviment social té prou empenta en la seva reivindicació. Hi ha molta pressió sobre l’Estat espanyol, que no reconeixeran, com és natural. Però és tonto per part de Rajoy fer veure que ignora la pressió, quan l’avís ja s’ha tornat públic, amb editorials i notícies a The Irish Times, el Financial Times, The New York Times, etc. I algú deu haver trucat a Pedro Sánchez perquè espavilin.

Eulàlia Gili
Eulàlia Gili
07.07.2017  ·  00:16

Hem posat tantes expectatives amb l’ 1-O que ens sentiriem frustrats si a última hora ho haguessim d’ajornar. I fer l’11S sense tenir la certesa que votarem el dia 1 em semblaria incomprensible. Si volen negociar, haurien de tenir clar que ja tenim els cronòmetres compte enrera cap a l’ #1octubre17 .

Lluís Paloma
Lluís Paloma
07.07.2017  ·  00:16

No deixo de pensar en un pas més enllà. Nosaltres els principatins estem a punt d’anar-nos-en, sigui via un referèndum que cada cop tinc més clar que guanyarem els del “Sí”, sigui via una DUI si Madrid duu la seva negativitat als seus extrems més ridículs. Però aquesta mateixa negativitat està impactant negativament a la resta de l’estat espanyol. Simplement, l’aparell estatal i la seva premsa estan provocant tant a la seva població contra nosaltres, i ho fan tan clarament per tapar les seves pròpies vergonyes, que els primers signes de divisió ja estan apareixent. De moment és un PSOE en crisi d’identitat, un exèrcit clarament emprenyat i amb ganes de fer-ne una, i una població dividida entre els que voten PP i els que tenen clar que alguna cosa està fallant, sense que ningú no els digui realment quina. Quan nosaltres els principatins no hi siguem i s’hagin quedat sense els nostres diners arrabassats, tota aquesta volatilitat ha d’explotar per alguna banda. No m’atreveixo a dir quina, però sort en tindrem de no ser-hi.

Ramon Perera
Ramon Perera
07.07.2017  ·  00:17

Tenint en compte com és la política, sobretot la política espanyola i més en la situació actual, fer prediccions sobre com pot evolucionar la posició espanyola em sembla arriscat. Que facin la seva i quan vinguin amb una proposta concreta, si venen, ja en parlarem.

Josep Salart
Josep Salart
07.07.2017  ·  01:09

Partal, milions de catalans, no volem ni podem esperar més. El dia d’octubre farà un sol espetarrant i a les 6 del matí ja farà estona que estaré amb la papereta als dits.

Joan Rubiralta
Joan Rubiralta
07.07.2017  ·  01:09

Sembla, només dic que sembla, que el PSOE no està disposat a ser l’escolanet del PP i per tant en la conversa que han mantingut ahir aquest caràcter haurà sortit i tenint en compte que el tema estrella haurà estat el cas de Catalunya, també podem pensar que Rajoy ho tindrà més difícil si vol adoptar una mesura violenta contra la nostra nació. Si s’atrevís a fer-ho pressionat per la dreta ultramontana i unionista que l’envolta, ara sap que haurà de comptar amb els socialistes per fer qualsevol acció, més encara quan no té la majoria absoluta, i el Pedro Sànchez ja li ha deixat ben clar el que pensa: coincideix que no vol que es trenqui Espanya (ho diuen així), però que en cap cas acceptarà cap mesura violenta com ara la suspensió de l’autonomia i si això és fa caldrà que el PSOE faci un referèndum intern per decidir-ho hi haurà, novament, divisió assegurada.

Els socialistes saben que la ciutadania catalana no renunciarà a fer un referèndum i que és més que probable, que la resta dels Països Catalans, governada per socialistes, no voldrà que s’apliquin mesures violentes contra nosaltres, amb la qual cosa els socialistes també hauran de pensar que no volen sortir d’un pollastre per anar a parar-ne a un altre, i per tant, cal actuar amb cautela però sense encantar-se. Si passés això, s’obren dues opcions pel que fa al nostre referèndum: o el celebrem el dia 1 d’octubre passi que passi i peti qui peti, o s’obre la possibilitat de fer-lo pactat una mica més tard, aprovant una proposta al Congrés amb una suma dels vots del PSOE, Podemos, els independentistes i alguns vots més que caldria repescar. Si es fes la segona opció ha de quedar clar que només es podrà donar un temps petit de pròrroga i que hi ha d’haver garanties notarials i per escrit que el referèndum es amb farà d’acord amb el govern espanyol, que serà vinculant, que votarem només els catalans i que tant el govern espanyol com el català acceptaran els resultats amb les conseqüències que se’n derivin. La segona opció és la millor per Espanya, Per a nosaltres tant ens fa l’una com l’altra, perquè volem votar i podrem fer-ho en qualsevol de les dues possibilitats, per amb la segona estarem més tranquils.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
07.07.2017  ·  02:49

Aquesta vesprada en Tele 5, han entrevistat Sánchez. M’ho he empassat de cap a cap. Casualment, perquè no veig gens de tv, no d’aquesta ni de cap altra.

Ja sabem Tele5, aquella tele berlusconiana que es va adherir -i en continua apegada com una llepassa- al “Manifiesto por la lengua común” dels intel·lectuals* españols pel seu idioma encapçalats per Fernando Savater, Félix de Azúa, Arcadi Espada, Álvaro Pombo, Vargas Llosa, J.A. Marina, de Carreras (crec), Boadella, i la resta d’espanyolalla, etc. allà pel període Plistocè.

Un monument al cinisme supremacista imperial de l’estat colonial.

*(Joan Fuster deia que “intel·lectual” és aquell que s’enfronta al poder, no aquells que van al llom d’ell, vitat?)

Donc bé, el tal Sánchez, a requeriment de l’entrevistador, un altre tal Piqueras, ha dit que estava fortament unit e la qüestió d’estat que és l’1 d’Octubre i l’embat del bloc independentista i España. I que calia una solució política tot fent una crida fins a ERC i PDECAT.

No n’he vist cap esquerda ni fissura entre tots dos. A mi em recorda els recents temps paleolítics en què un tal Aznar ens acusava a tots els súbdits d’aquell estat que no combregàvem amb la seua follia, d’ETARRES. Ara estan a puntet de repetir la mateixa jugada.

Ser imperialista és l’única manera d’estar espanyol. Ja ho veureu.

És més, el tal Piqueras ha insinuat una certa “podemització” del psoE. Que al tal Sánchez li ha vingut de perles per tal de proclamar-se d’izquierdas.

Com despús-ahir un tal Felipe González també ho feia. El “bloque constitucionalista”

Aquells dos insignes profeixistes disfressats de demòcrates arnats) Ortega i Unamuno els ataüllen des d’ultratomba. A ells.

Mentrimentres: en Joan Fuster i Ortells els fa una botifarra, a tots “ellos”, mig burleta 🙂

Josep Planas
Josep Planas
07.07.2017  ·  04:29

Rajoy i PSOE:
L’anàlisi de la situació és clar i perfecte. Ara bé pens que per a nosaltres el temps actual de negociar amb PP i govern de l’estat espanyol ja s’ha acabat. Toca referèndum. I si guanya el SÍ, cosa que esper, ja vendrà el temps de negociar amb ells.

Josep Planas
Josep Planas
07.07.2017  ·  05:14

[Bon Dia a Cabrera Infante]:
Llegir el text de Yibiladi m’ha portat a la memòria una pel·lícula que vaig veure ja fa molts anys. “Una pasión singular”, record que es deia.

Josep Planas
Josep Planas
07.07.2017  ·  05:22

Lapsus: volia dir Blas Infante, evidentment

Jordi
Jordi
07.07.2017  ·  06:21

Si volen negociació, sols de la separació però després d’1oct innegociable i de la posterior DUI. I no ens enganyem, la suposada negociació seria pq ens quedem amb deute que madrit a generat.

Francesc
Francesc
07.07.2017  ·  07:39

Hi ha quelcom que em grinyola: el temps. En Sanchez reacciona a terminis passats, si ara vol articular una proposta al seu partit – que no és gens clar que el segueixin -, fer-la arrbar al congrés, debatre-la… i tot això dins els terminis que marca al procediment i amb l’agost pel mig és clar que fa tard. I que tampoc trobarà complicitats; compareu aquestes presses amb la resposta absurda de la presidenta del congrés a en Puigdemont, que la seva exposició no la contempla el reglament.
Vaja, que ni pot forçar una proposta ni té temps per fer-ho. Sembla un discurs que només serveix per a marcar perfil.

Andreu Fàbregas
Andreu Fàbregas
07.07.2017  ·  07:50

Tot està ‘obert en canal’ i el ventall de possibilitats es gran i molt fort. Ja sabíem que seria així. I res es segur. Bé, potser sí que hi ha una cosa que sembla segura, que res no tornarà a ser com abans per Catalunya. De fet, la ruptura de Catalunya i Espanya ja es veu irreversible; nomes es qüestió de temps. Molts creiem i volem que en el mes d’0ctubre proper hi hagi ja enfilada la nova ruta per Catalunya. No descartem, però, de que potser no hi obtindrem el cent per cent dels nostres desitjos, però que, en tot cas, ens serà prou suficient, per la que ja tenim a tocar: LA NOSTRA REPÚBLICA LLIURE.

Els nostres dirigents ens ho estan portant magníficament be. Reitero que cal que confiem en ells; son els mes ben situats i amb molt elevades vàlues personals per a decidir el que sigui mes convenient segons cada situació. Nosaltres nomes a prendre til•la en quantitats industrials (jo, personalment, odio la til•la).

Si no preneu til•la o qualsevol altra estupidesa, també us podeu divertir molt l’ànim pensant en com es nota que tenen el cos de tremolins i cagarrines els nostres enemics d’Espanya (apart, que no tots els espanyols ens son enemics, tinguem-ho ben clar).

I per a relaxar tensions no hi cosa millor que fer alguna cosa practica per la nostra causa. No em vull fer pesat: però, recordeu que una petita cosa feta per un, (treballar el bloc dels indecisos i dels de mes de seixanta anys potser encara influenciats per els tres ‘dinosaures’ que acaben de manifestar-se) si les nostres petites accions, dic, les multipliquem pels milions que som, HO PODEM TOT!

Albert Miret
Albert Miret
07.07.2017  ·  08:32

Que ningú s’enganyi. Qualsevol cosa que vulgui dir pactar quelcom amb Espanya, vol dir sacrificar drets. La única cosa discutible estaria en el temps. Podria ser de seguida, o més tard, però ens enganyarien sense cap dubte. Ara els falta el temps que han estat perdent miserablement, i només per això mostren les dues cares: la del “poli bueno y el poli malo”, però seria d’il·lús no veure que tots dos son igualment polis i cap dels dos és “bueno”.
Espanya no sap pactar. Els sembla que només ho fan els dèbils i quan ho fan per força, com és el cas, no pensen mai en complir-lo, si no en com incumplir-lo. De vegades amb una simple i descarnada traició, de vegades amb maquinacions ocultes per a fer mal al contrari, però mai compleix cap pacte. No n’hem tingut prou amb 300 anys de via crucis? Tampoc aprendrem res, com fan ells?
No s’ha de pactar res abans del referèndum. Tindrem temps de sobres de fer-ho després si és que ens interessa i en igualtat de condicions.
A banda d’això, i permeteu-me dir-ho perquè si no explotaria, el “postureo del Sanchez com a polític de Madrid que entén més als catalans, que evidentment és mentida, no va dirigit a fer o no fer el referèndum ni a res que s’hi assembli, si no que va més directament a desprestigiar i canviar d’una vegada a l’Iceta, que amb la seva careta anti-Catalana s’està quedant amb la pell i els ossos del que va ser un partit important i de molt valor a l’hora de les eleccions estatals. Per a mi que el vol substituir per el seu portaveu, que darrerament no para de sortir a la tele i te una imatge de més català progre que de funcionari de finestreta. El temps ho dirà, però a mi em sembla que l’Iceta te els dies comptats com a president del PSC. I és que una cosa és deixar de ser socialista, i una altre és voler que els catalans se l’estimin, portant-se clarament com a un anti-català.

Pep Agulló
Pep Agulló
07.07.2017  ·  09:15

L’unionisme vergonyant de Sánchez no és alternativa a l’unionisme del PP.

Els batlles del PSC apreten. Sánchez agafa les tesis de l’unionisme vergonyant (Podemos, comuns…) i es fa el demòcrata demanant negociació ( el pacte només és eina de confrontació!). La divergència, si es pot dir així, entre el PP i el PSOE és en la repressió contra Catalunya. El PP va de cara al precipici i el PSOE està atrapat perquè la corda de la “unidad de España” que els uneix el pot arrosegar. En el fons el PP (“antiespanyol”) pot sobreviure millor a la separació de Catalunya encolomant la desgràcia als antipatriotes del PSOE. I seguir cavalcant…

Pep Agulló
Pep Agulló
07.07.2017  ·  09:36

El Front de Madrid: negociar res amb Catalunya és ser antipatriota, és atemptar contra la unitat. ¿Qui pot superar el mur PP-PSOE? Pactar ? és fum… maniobres partidistes, les víctimes seran els alcaldes del PSC.

Antoni López
Antoni López
07.07.2017  ·  12:42

Esta ben clar que per al PP Espanya és el PP. Per això varen fer un cop d’estat de veritat i varen guanyar la seva guerra i per això la seva actitud es la de la postguerra. No tenen adversaris ténen enemics. La seva ideología política es tèrbola, però la seva convicció és clarament “contrareformista”. La Democracia els fa pruïja, estan incomodes però mànen i s’en aprofiten i ho fan amb el cap ben alt i “con hidalguia en el porte”. El seu genoma es imperial

Andreu Sancho
Andreu Sancho
07.07.2017  ·  12:51

Maniobra de distracció. Tot i que sembla una nova lletra, la música és de la mateixa cançó. La cosa està en que l´espanyolisme encara no ha trobat el nou model de negoci, per cambiar-ho tot per que tot segueixi igual, -tal com va ser la tranisició-, i seguir remenant les cireres por los siglos de los siglos.
S´acabat el broquil! Adeu-siau!

Josep Salart
Josep Salart
07.07.2017  ·  12:53

Fins i tot RAMON COTARELO hauría de llegir l’entrevista d;avui a Carles Boix.

Avui a Don Ramon, en la seva predica diaria, se li nota que ell, si visqués a Catalunya, VOTARIA NO
Un NO de metre per metre.

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
07.07.2017  ·  13:18

El que diu ara Sanchez no és creïble en absolut.
És allò mateix de Zapatero: “Defensaré el estatuto de Catalunya”.
No entenc que algú pugui veure un canvi en un partit centralista com el PSOE.
És un intent de enganyar Catalunya i al PSC:

TEO (Thierry Henri Marcel) TEO Vidal
TEO (Thierry Henri Marcel) TEO Vidal
07.07.2017  ·  16:11

Vist de (no gaire) lluny: a la Catalunya Nord ben dissortada, el posicionament aquest ‘nou’ del P S (pedro s) no és res més que una manera de fer, o, millor dit, paraules sense futur positiu per a nosaltres. Retraçar unes setmanes per fer-ho a l’espanyola (o d’acord amb la legalitat d’aquest estat) crec que sabem on ens portarà: no a la REAL i TOTAL independència (de decisió) que ARA hem d’acabar exercir de primera,
… i desprès actuarem com volem o, millor dit, actuareu com voleu els catalans pricipatins (que ben poc, rarment, em deceben).
No podem/Podeu, moralment i ànimament parlant, retardar res
sense sentir-nos vergonyosos (un poc) i desprès amb molta probanilitat molt o del tot enganyats…

… i compta que no ens sentissim enganyats pel PS però per nosaltres mateixos (o els que ens representin) que seria el pitjor que podria passar!

Teo
Nordista

JOAQUIN MARRE
JOAQUIN MARRE
08.07.2017  ·  10:02

Sanchez ha entés que vol el poble espanyol: “denles algo y que se callen ya estos catalanes” i li diu a Rajoy: “tu no les quieres dar nada porque así no pierdes votos de los que dicen a esos ni agua”, pero yo voy a por lo del “denles algo”. El Iglesias que se la ensuma diu: “no voteis” ja no sap que dir, el Sanchez li ha guanyat la batalla. La ultima frase del article diu: La pressa sobtada de Sánchez és, doncs, una magnífica notícia. La magnifica noticia es el denles algo y que se callen ya? No ho entenc. Perquè el “denles algo” ès més intel·ligent que la postura del Rajoy i tot el món l’aplaudirà. Però aquest “algo” ja sabem que serà: ens deixeràn ballar sardanes i fer castells. O vostè es creu que Sanchez permeterà un remerèndum pactat? Amb les enquestes dient que perderàn, no fotem!!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any