La comissió bilateral govern-Conselh Generau acorda de començar la negociació del finançament específic de l’Aran

VilaWeb
Redacció
30.07.2015 - 18:00
Actualització: 02.08.2015 - 23:15

Barcelona (ACN).- La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, i el síndic d’Aran, Carlos Barrera, han presidit la reunió del ple de la Comissió Bilateral Govern de la Generalitat-Conselh Generau d’Aran, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. La Comissió ha acordat fixar un calendari per al traspàs de competències per dotar al govern aranès de les plenes competències que fixa la llei. La Comissió ha acordat ampliar l’aportació econòmica de la Generalitat per al finançament de les competències transferides en matèria de sanitat. L’import de l’ampliació és de 304.452 euros, destinats a incrementar i millorar els serveis en cirurgia ortopèdica, traumatologia i oncologia.

En les dues reunions celebrades fins ara ja s’han aprovat sis traspassos de serveis i mitjans. Tot i que la llei només obliga a celebrar-ne una reunió anual, el fet que la Comissió Bilateral s’hagi reunit dues vegades en pocs mesos és una mostra del compromís de la Generalitat amb el desplegament de la Llei del règim especial d’Aran, segons ha expressat Borràs.

La Comissió Bilateral ha acordat la creació d’un Grup de Treball per al Finançament de l’Aran, que s’encarregarà de la negociació del finançament específic previst per a aquest territori. El Grup de Treball estarà constituït per representants dels departaments de Governació i Relacions Institucionals, Presidència i Economia i Coneixement, i representants del Conselh Generau d’Aran.

El Grup de treball té com a objectius iniciar i desenvolupar la negociació relativa a la dotació del Fons per al Finançament del Conselh Generau d’Aran; estudiar i proposar el procediment, la metodologia i el calendari per a la revisió del model de finançament, i analitzar i proposar els continguts de l’Acord de finançament entre la Generalitat i el Conselh Generau d’Aran per al 2015, d’acord amb les previsions legals aplicables.

A banda de la consellera Meritxell Borràs i el síndic Carlos Barrera, també han participat en la reunió de la Comissió Bilateral el secretari general de Governació i Relacions Institucionals, Francesc Esteve; el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joaquim Ferrer; el delegat territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; el secretari de Comunicació del Govern de la Generalitat, Josep Martí; el director de l’Oficina per al Desenvolupament de l’Autogovern, Xavier Bernadí, i la cap del gabinet tècnic del Departament d’Economia i Coneixement, Susanna Bonastre. Com a representants del Conselh Generau d’Aran, hi han assistit el vicesíndic primer i conseller d’Administració Pública, Finances i Coneixement, Luis Carlos Medina; els consellers de Territori, Tònho Boya, i de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Anna Díaz, i el secretari de la representació aranesa, Enrique Pérez.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes