La decisió d’un jutjat d’investigar el batlle de Palma, Antoni Noguera (Més), per la regulació del lloguer turístic a la ciutat ha despertat una campanya de solidaritat i d’indignació a la xarxa. La patronal Fevitur ha vist com era admesa la seva denúncia per presumpta prevaricació administrativa interposada després que l’ajuntament aprovés el mes d’abril una limitació del lloguer vacacional en tot el municipi, prohibint el lloguer d’habitatges plurifamiliars i permetent el de cases unifamiliars, amb el suport de PSOE, Més i Podem, i el vot en contra de PP i Ciutadans. Noguera ha recordat que la mesura defensa l’accés a l’habitatge.

L’etiqueta #JoAmbNoguera s’ha estès a Twitter que ha reaccionat contra la decisió de la jutgessa d’Instrucció número 5 de Palma, Ana San José. L’entitat ecologista GOB, ex-dirigents com Biel Barceló o Pere Sampol i particulars han mostrat el seu afecte a Noguera i l’han encoratjat de no fer-se enrere. Molts ciutadans denuncien també el paper que hi juguen organismes privats com Fevitur i el poc respecte per una decisió votada pels representants dels ciutadans a l’ajuntament.

Més va reaccionar ahir a la investigació que s’obre a Noguera. ‘No és en cap cas per corrupció, per la qual cosa no impedeix de cap manera que sigui candidat’ ha dit Neus Truyol, portaveu de Més per Palma

Més defensa que Noguera i el seu equip de govern van complir un acord de plenari davant la proposta presentada com a iniciativa popular per la Federació de les Associacions de Veïns de Palma.

‘La regulació del lloguer turístic que s’ha fet a Palma s’ajusta a la llei aprovada pel parlament que regula aquesta activitat’. La finalitat dels pisos ha de ser per a garantir el dret a l’habitatge, per a viure i no per a especular, assegura Truyol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb